Évekig kísérleteztem a tökéletes palacsinta tészta elkészítésével. Végül Anyukám receptje lett a nyertes, ebben még sohasem csalódtam, sohasem ragadt le, és nem szakadt szét. Mi legszívesebben saját készítésű barack- illetve narancslekvárral szeretjük. Kb. 10-11 db palacsinta lesz belőle. Ez függ a palacsintasütő méretétől. Az enyém jó nagy :-)
Hozzászólások (301)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Köszönöm a receptet! Én annyit változtattam rajta, hogy csak 2 evőkanál cukrot raktam bele, valamint kb fele tejet lecseréltem szénsavas ásványvízre. 19 palacsinta lett, ebből 2 elszakadt, mert bénáztam. Nem ég, nem ragad, de óvatosan kell bánni vele, mert szakadni akar. Ennek fejében viszont jó szivacsos, nem szíjas. Ja, és nem pihentettem, csak a sütés felénél, ahogy sűrűsödött a tészta, adtam még hozzá 1-1 minimális tejet/szódavizet.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. December 30-án kiemeltük cikkünkben: Ez a top 10 recept volt a kedvencetek 2018-ban
Üdvözlettel, NoSalty
Egyrészt ebből 4 személynek bőven elegendő palacsinta jön ki (hacsak nem fejenként 10-et zabálnak, mert akkor nem jön ki), másrészt a recept nagyon jó, főleg, ha odafigyelünk, hogy "vanilin cukor" helyett "vanilás cukrot" szerzünk be a boltból. Drágább, de szerintem nagyon sokat dob rajta. Már sokszor sütöttem palacsintát ez alapján a recept alapján, soha nem ragadt le egys e, pedig mindig egyszerre két serpenyőt használok, az egyik kerámia, a másik teflon.Nem bántam meg, hogy kipróbáltam ezt a receptet. Annyit javítottam a tésztán legutóbb, hogy 1dl ásvány vízet még plusszban hozzádobtam. A tojás is pont elég, a cukor lehet, hogy sok benne,dehát ezért hívják "édes" palacsinta tésztának.
Szerintem, ha ez alapján nem sikerül valakinek (leragad, meg szarakodik vele, meg utána ide visszajön anyázni,stb), az inkább előbb nézzen magába.
ui:
ja és soha nem pihentettem a tésztát
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. október 24-én kiemeltük cikkünkben: A hosszú hétvége 10 kedvenc receptje
Üdvözlettel, NoSalty
Egyrészt ebből 4 személynek elegendő palacsinta nem jön ki, másrészt a recept nagyon rossz. Már sokszor sütöttem palacsintát, soha nem ragadt le, bánom, hogy kipróbáltam ezt a receptet. Az első 3 ment a kukába, mert leragadt, leégett, utána javítottam a tésztán. A tojást is sokallom, de a cukor nagyon sok benne, ez nem csak sütés közben, de az ízén is érződik.
Sütés közben eszembe is jutottál: ha évekig kísérleteztél a palacsintával és végül ez bevált, vajon milyenek lehettek a korábbi próbálkozásaid receptjei?!?
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. október 1-jén kiemeltük cikkünkben: 10 kedvenc ősz eleji receptetek a múlt hétről - válogatás
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. szeptember 24-én kiemeltük cikkünkben: TOP 10 legkedveltebb recept a múlt hétről - van néhány új versenyzőnk
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. szeptember 17-én kiemeltük cikkünkben: 10 recept a múlt hétről, amit a legjobban kerestetek
Üdvözlettel, NoSalty
Ez a legrosszabb recept amit valaha próbáltam. Pár éve felléptem ide, rákattintottam az alap palacsinta receptre, és életemben először (voltam konyhában is, nem hogy palacsintát sütöttem), megsütöttem 30 palacsintát. Egy darab sem ragadt le, vagy égett oda. Ezzel!? ... Semmi.... Az egészet kivágtam a WC-be. Miután a 10. db sem sikerült, mondom na jó, ebből elég. A jó recept, attól jó, hogy egyértelmű, és a legnagyobb balfék is meg tudja csinálni amit kell, főleg egy ilyen egyszerű dolgot, mint a palacsinta. Katasztrófa, az egész estémet hazavágta.
Jöhetnek a hsz-ek, hogy ez legyen a legnagyobb bajom, meg hogy velem van a baj stb... Ettől még a recept rossz. (Jól olvastam valamelyik hsz-t, pihentetni is kellett volna? Minek hagynak jóvá egy ilyen receptet, amiből a lényeges dolgokat kihagyják? Honnan kéne nekem - aki sosem jár a konyha közelében, csak minden tizedik szökőévben - ezt tudni? )
Én is szkeptikus voltam pl a cukor miatt! De elkészítettem próbaként! És láss csodát! Az összessikerült! egy darab sem égett le! és a páromnak is izlett! kb 1 hónapja láttam a receptet, azóta 1 héten 2x kell sütnöm belőle és a végeredmény mindig finom!! szóval te rontottál el valamit:) Isteni a recept!!
Nem, nem az. Azóta találtam másik 3-at, mindegyikkel sikerült. Ez a recept egy szar. :D
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. szeptember 3-án kiemeltük cikkünkben: A nyár 20 legnézetebb receptje a Ti kereséseitek alapján
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. szeptember 3-án kiemeltük cikkünkben: A 10 recept, amire múlt héten a legtöbben voltatok kiváncsiak
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. August 27-én kiemeltük cikkünkben: Top 10 recept, amit a múlt héten legtöbben kerestetek
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. August 21-én kiemeltük cikkünkben: A hosszú hétvége 10 legkeresettebb receptje
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.08.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. August 13-án kiemeltük cikkünkben: A 10 legnézettebb recept a múlt hétről
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. August 6-án kiemeltük cikkünkben: A hét 10 legnézettebb receptje ez volt
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.08.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. július 2-án kiemeltük cikkünkben: Top 10 recept a múlt hétről, amit a legtöbben kerestetek
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. December 31-én kiemeltük cikkünkben: Ez volt a TOP 10 legkeresettebb édességrecept 2017-ben
Üdvözlettel, NoSalty
isteni recept, én aki 10 év alatt max. háromszor készítettem palacsintát, most 1 hét alatt kétszer is készítettem, annyira ízlik :) és legtöbbször csak magában eszem, kár elrontani bármilyen töltelékkel is :)
Lenne egy tanácsom mindenkinek:
laktózmentes tejjel (abból is a tartós verzió) érdemes készíteni, mivel abban már eleve karamellizáltan van jelen a cukor és ad egy hatalmas aromalöketet a tésztának :)
Nagyon finom lett de, ki az a négy személy akinek elég 12 db palacsinta? Mert nekem nem az tuti.
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.08.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Andi80!
44 éve vagyok háziasszony,van két fiam,akik voltak kamaszok is ,tehát van tapasztalatom a palacsinta sütésben.Mikor a fíúk tizenévesek voltak,előfordult,hogy 60 db palacsintát sütöttem .
Legalább két éve,hogy vénségemre problémám lett a palacsinta tésztával.
Mikor megfordítom a tésztát látom,hogy összemegy.Egyszer lemértem,3 cm-rel lett kisebb az átmérője.A probléma nem ott van,hogy kisebb,hanem ott,hogy megvastagszik a tésztája.Már vettem új,kerámiás palacsinta sütőt,de a probléma nem szünt meg.Én még úgy tanultam,hogy réteslisztből csinálom,tej és szódavíz hozzáadásával.De róbáltam már sima lisztből,Nagymamával is az eredmény ugyanaz.
Tudsz- e valami okot mondani,hogy miért van ez,és hogyan lehet megváltoztatni.?
Várom válaszodat.Üdv.
Kedves Pannika, nem írtad, hogy pihenteted-e a tésztát. Legalább fél órát, de inkább egy órával előbb keverd be sütés előtt. (Réteslisztnél egyenesen kötelező!) A másik fontos dolog, hogy a sütőnek (én először kis olajat teszek bele) olyan forrónak kell lenni, hogy majdnem füstöljön. Megint más: addig nem fordítom meg a palit, amíg van rajta akár egy körömnyi fehér rész is! Én egyenletes lángon forró sütővel sütöm, soha nem veszem le a gázt. És még eszembe jutott valami: lehet, hogy hideg a tészta amikor rámered a serpenyőbe és attól ugrik össze? Érdemes kísérletezni. Üdv. Edit
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. március 8-án kiemeltük cikkünkben: 7 recept, amit jó, ha fejből tudsz
Üdvözlettel, NoSalty
Köszi a receptet . Nagyon jò lett, kicsit valtoztattam rajta azzal, hogy 180 ml tejet asvanyvizzel helyettesitettem valamint 2 kanal cukrot tettem bele 4 helyett de ez mar csak izles dolga. Egyaltalan nem ragadt le .
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Andi!
Tökéletes a recept, nem ragadtak le a palacsinták! Köszönöm szépen! :)
Kedves Andi! Ezt a receptet dolgozd át! 4 ek cukortól az összes széle odaégett majdnem ki hajítottam az egészet a kukába!
A recept tökéletes, másban keresd a hibát. :) Egy ideje felezem a cukrot és a tej fele szóda, úgy még jobb de az eredeti recept is hibátlan.
Én mint 33 éves férfi, mindig ezt a receptet használom, igaz nem is próbáltam más receptet de egyszerűen nehéz lejönni róla :) Egyszer sem égett oda. Talán érdemes megvizsgálni a palacsintasütőt, nem-e túl vékony az anyaga, abban szerintem minden könnyebben leég. Dupla adagokat is csináltam, sosem volt probléma. Próbáltam 2 fajta palacsintasütőben is, a gyengébbik, olcsóbb, vékonyabb falú palacsintasütőben valóban nagyon oda kellett figyelni. Ez szerintem nem a recept hibája :)
Kedves Andi! Sokszor probálkoztam már a tökéletes palacsintatészta kikeverésével, de ezek általában leragadtak, ízre sem voltak olyan finomak.... Elkezdtem keresgélni, és megtaláltam a Te receptedet. ELRONTHATATLAN! A LEGJOBB!!! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk!! Imádja az egész család!!! :)
Kedves Andi, nagyon szépen köszönöm a receptet, én is a "félek a palacsinta sütéstől" csapatba tartoztam egészen eddig, nem szakadt szét, nem szenvedtem vele, viszont nagyon finom let és örülök, hogy végre sikerült finom palacsintát sütnöm! Üdvözlettel, Zsófi
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.03.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
hát én 15-nél sokkal többször sütöttem palacsintát... sosem szakad el és nem ég oda. A tojás, liszt tej aránya nagyjából azonos ezzel, de soha nem teszek a tésztába cukrot -legfeljebb 1 tasak vaníliás cukor, (felesleges kalória.. a töltelék izesít) és nem keverem bele az olajat. Az olajból csak a serpenyőbe kell pár csepp, forró legyen amikor a tészta belekerül és a serpenyő mozgatásával el kell oszlatni egyenletesen. Egy ideje kókusz-zsírral készítem, igy nem marad olajszag és egészséges is. Az meg hogy a széle puha vagy nem- izlés kérdése: mi szeretjük a ropogós részeket is.
Üdv!
Nagyon szeretem ezt a receptet. Kicsit kísérletezgettem vele, én a 480 ml tej helyett 350 ml tejet és 150 ml szénsavas ásványvizet használok újabban, így nem annyira vastag a tészta, de nem szakad, még elég rugalmas, kezelhető, viszont gyorsabban sül. De amúgy ez a recept hozta vissza a palacsinta sütéshez a kedvem, sosem ragad le, nem szakad, előtte ezekkel mindig gondom volt. Persze nem vagyok őstehetség, így nem is csoda :)
Köszönöm.
Boróka és Dani anyu
Tökéletes recept! Köszönöm neked!!
Dupla adagot készítettem, de a fele tejet szódával helyettesítettem, sóból kevesebbet raktam bele, és kevés olajat az elején és félidőben raktam alá, kerámiás palacsintasütővel sütöttem, nagyon finom lett, főleg a vanília miatt. Eddig csak "natúr" palacsintával próbálkoztam, mert féltem a leragadástól, de ez nagyon jó.
Én is elkészítettem, 12 darab lett belőle, egy se ragadt le. Az íze is nagyon jó. Megkentem házi szilvalekvárral, el is fogyott mind. A konyhában még egy óra múlva is lehetett érezni a vanília illatát. :) Elmentve!
Köszönöm a receptet!
Elkészítettem, nekem eddig ez a recept vált be legjobban, nem ragad le és még dobálni is tudom. És persze finom. :)
Elkészítettem, nagyon finom lett! :) Csak azt tudom mondani, mint az előttem szólók...ez lesz a "saját" palacsinta tésztám ;) Köszi!
Kedves Andi,
én is köszönöm a receptet, nagyon hálás vagyok érte. Életemben nem sütöttem még ilyen könnyen és ilyen finom palacsintát. Kezdve azzal, hogy először nem kellett kézi mixert használnom a tészta kikeveréséhez odáig, hogy nem ragadt, nem szakadt, nem égett le. Bár lehet, szerencsém is volt, mert nincsen mérőedényem, a tejet is és az olajat is csak besaccoltam, és a biztonságért mindegyik alá tettem pluszba a serpenyőbe egy diónyi olajat.
Eddig nem voltam egy nagy szakácsnő, és türelmem sem nagyon van a főzéshez, de most kicsit kedvet kaptam.
Még egyszer nagyon köszi!!!
Üdv.,
Zsanna
Köszönet a receptért! Egy sem ragadt le, nagyon finom lett! Édes palacsintát ezentúl így fogom készíteni!
Valaki segítsen, igaz kezdő vagyok, de ez a palacsinta tészta recept tényleg finom, de egy istenért sem tudom megfordítani, annyira szakad, kétszer is nekiálltam elsőnek érzésből, de utána már mindent ki is mértem pontosan. Olyan sütőm van, ami alá kell olaj, de azt is tettem hátha az a hibája, de az sem segített, nagymamám szerint a túl sok cukor lehet az oka. Valakinek van valami tippje mit csináljak? Kicsit elment tőle a kedvem :/
ne tegyél bele cukrot, és az olajat se a tésztába tedd csak a sütés előtt a serpenyőbe