Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes mungóbableves

Édes mungóbableves
Édes mungóbableves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találkoztam már több helyen a mungóbabbal, de csillagászati áron. Aztán az egyik kedvenc boltomban véletlen belebotlottam, és ott az egynegyedéért kínálták. Rögtön meglett az új projektem, mungóbab receptek vadászata. :o) Ez a leves volt a legkedveltebb, mert a nagy hőségben ezt jól behűtve kell fogyasztani.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mungóbabot előkészítjük, mint minden általunk ismert babot. Átválogatjuk, megmossuk, éjszakára beáztatjuk. Másnap leöntjük az áztatóvizet róla.
  2. Felrakjuk a babot főni a vízben, felforraljuk, majd takarék lángon puhára főzzük. Ez kb. 20 perc.
  3. Keverjük hozzá a cukrot meg a kókusztejet, és főzzük meg 1-2 percig.
  4. Hagyjuk lehűlni, és tegyük a hűtőbe.
  5. Hidegen fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 503
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
717 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: távol-keleti
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes bableves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

312
mungóbab 20 dkg
víz 1.25 l
cukor 10 dkg
kókusztej 4 dl