Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dunahullám 3.

Dunahullám 3.
Dunahullám 3.
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a családi ünnepek elmaradhatatlan süteménye a Dunahullám, amit mindig keresztanyám süt. Mivel ez lett a kedvenc sütim, muszáj volt megkaparintanom az ő receptjét, és másnap el is készítettem. Még nagyon kezdő vagyok a konyhában, de az eredmény így is nagyon finom lett.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát: A 4 tojássárgáját a porcukorral és a margarinnal habosra keverjük. Hozzáadunk 10 ek tejet, majd a sütőporral és vaníliás cukorral elkevert lisztet is hozzáadjuk, majd simára keverjük.
  2. A 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is a tésztához adjuk.
  3. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. (Nem kell teljesen elsimítani, mert úgy lesz szép a tészta, ha "hullámos"). A maradék tésztába az 5 ek tejben elkevert kakaóport keverjük, majd ráöntjük a fehér tésztára. Ezután egyenletesre simítjuk.
  4. A lecsepegett meggyeket sűrűn rakva, eloszlatjuk a tésztán. Előmelegített sütőbe téve megsütjük.
  5. A két csomag pudingot a meggylével kevert tejben megfőzzük. Kihűlésig kevergetjük, hogy ne bőrösödjön be.
  6. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk. Ezzel megkenjük a kihűlt tésztát.
  7. Tetejét csokoládéval vagy tortabevonóval bevonjuk.
  8. Hosszúkás szeletekre vágva, kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 37 802
elküldve: 35
receptkönyvben: 836
elkészítve: 36/47
Facebookon megjelent: 1

szakács

Muszi

Mióta szakács: 2011.07.08.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

meggyes süti pudingos krémmel, kakaós-vaníliás krémes süti

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tiramisu95
tiramisu95 Sun, 2013-03-17 17:10

A recept tökéletes, a süti isteni...kell ennél több?:)
Köszönöm a receptet!

nettunderke
nettunderke Sat, 2011-12-31 20:44

Szilveszter napjan ez lett az egyik sutemenyunk. Kicsit feltem tolle amikor keszitettem mert az allaga nem olyan volt mint ahogy elkepzeltem. A csokit sem tudtam siman elkenni mert a pudingom valahogy nem olyan lett mint amilyennek lenni kell; de az ize karpotol mindenert. Koszonom a receptet. BUEK!

muszi20
Muszi / muszi20 Thu, 2011-07-28 18:11

Szia! Teljesen jó másnap is, még talán szebben is szeletelhető. Remélem ízleni fog :)

szneki
Szneki / szneki Thu, 2011-07-28 12:56

Bocsi hogy én válaszolok,gondolom minél hamarabb annál jobban jön a válasz...
Tapasztalatom szerint ez a süti több napig is eláll,és finom is,másnapra tuttira összeérnek az ízek stb...sztem nyugodtan készülhetsz vele előre!
Üdv..Zsuzsi

huncutpzs
huncutpzs Thu, 2011-07-28 11:33

Milyen a süti másnap?! Előre szeretnék kicsit készülni a családi ebédre...

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2011-07-15 10:52

Kedves Muszi, ennek nem lehet ellenállni... és kár is lenne.... .))) Ki kell próbálnom!
Köszönettel, Edit

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-07-15 08:42

Kedves Muszi!
Tiéd lett 2011. július 14. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

miggy
miggy / miggy Thu, 2011-07-14 20:08

Nagyon tetszetős a süti, gratulálok! Meg fogom próbálni, de a krémjét margarin helyett tejszínnel próbálom megcsinálni, mert nálunk a vajas krémet nem szeretik a fiúk...

muszi20
Muszi / muszi20 Thu, 2011-07-14 22:27

Köszönöm a hozzászólásokat!
Ez a dunahullám szerintem éppen a meggyes-epres krémtől olyan finom, sima vaníliás krémmel kevésbé különleges szerintem.
Biztosan finom lesz tejszínes krémmel is :)

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Thu, 2011-07-14 18:59

Nagyon guszta! Hasonlóan készítem én is, csak nálam eddig sima vaníliás krém volt a tetején. Majd számoljatok be róla, hogy milyen lett a meggylével kevert tejben főzött puding! Nekem eddig minden gyümölcslével kevert tejes puding egy túrós massza lett, ezért én minden ilyen krémnél vizet használok a tej helyett. Lehet, hogy eddig valamit rosszul csináltam?

szneki
Szneki / szneki Thu, 2011-07-14 16:10

ajj Muszi!kár volt megnyitnom,azonnal ilyet szeretnék enni,csorog a nyálam is:)
elmentettem,meg fogom sütni már rég szeretném,és ez a recept nagyon elnyerte a tetszésemet:)
üdv.:Zsuzsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-07-14 15:17

Kedves Muszi!
Jaj de nagyon köszönöm Neked ezt a receptet:-)))
Igazán oly rég óta keresem ezt a habos változatot, és most végre megvan:-))
Nagyon szép napot kívánok!
Elmentettem, köszönöm:-))
Éva-Anyóca

muszi20
Muszi / muszi20 Thu, 2011-07-14 16:08

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon szívesen, remélem ízleni fog, nálunk 1 nap alatt elfogyott egy nagy tepsivel :) Neked is szép napot !

700
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 4 db
tej 15 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
meggybefőtt 35 dkg
epres pudingpor 2 tasak
meggylé 2 dl
tej 4 dl
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek