r
Nosalty Logó

Dunahullám 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muszi
Dunahullám 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 702 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8393 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 294 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 702 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    438.6 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6349.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1781 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    1555 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1027 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3997 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3766 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2771 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 8393 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 294 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát: A 4 tojássárgáját a porcukorral és a margarinnal habosra keverjük. Hozzáadunk 10 ek tejet, majd a sütőporral és vaníliás cukorral elkevert lisztet is hozzáadjuk, majd simára keverjük.
  2. A 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is a tésztához adjuk.
  3. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. (Nem kell teljesen elsimítani, mert úgy lesz szép a tészta, ha "hullámos"). A maradék tésztába az 5 ek tejben elkevert kakaóport keverjük, majd ráöntjük a fehér tésztára. Ezután egyenletesre simítjuk.
  4. A lecsepegett meggyeket sűrűn rakva, eloszlatjuk a tésztán. Előmelegített sütőbe téve megsütjük.
  5. A két csomag pudingot a meggylével kevert tejben megfőzzük. Kihűlésig kevergetjük, hogy ne bőrösödjön be.
  6. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk. Ezzel megkenjük a kihűlt tésztát.
  7. Tetejét csokoládéval vagy tortabevonóval bevonjuk.
  8. Hosszúkás szeletekre vágva, kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 436
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 92
  • Össznézettség: 45070
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a családi ünnepek elmaradhatatlan süteménye a Dunahullám, amit mindig keresztanyám süt. Mivel ez lett a kedvenc sütim, muszáj volt megkaparintanom az ő receptjét, és másnap el is készítettem. Még nagyon kezdő vagyok a konyhában, de az eredmény így is nagyon finom lett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek