r
Nosalty Logó

Duna hullám Margó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Margó48
Duna hullám Margó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 635 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 7593 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 322 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 635 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    367.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5753.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2514 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1012.5 g
  • Cukor
    589 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    410 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    923 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1562 micro
Összesen 7593 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 322 Kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A 7 dl-es üveg magozott meggybefőttetszűrőn lecsepegtetünk.
  2. A tojások sárgáját a cukorralés a vízzel habos keverjük, majd hozzáadjukaz olajat.Pár perc keverés utánmár nem géppel, fakanállal keverjükbele a sütőporos lisztet, és a csipet sóval keményre vert tojásfehérjét, amiből 1 nagy evőkanállal meghagyunka kakaóshoz.
  3. Zsírozott, lisztezettnagyobb tepsibe öntjüka tészta felét, a másik felébe tesszüka kakaót, elkeverjük,éslazán hozzákeverjük a félretetttojásfehérjét.Ráterítjüka világos tésztára, és rárakjuka lecsepegtetett meggyet.
  4. Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig (tűpróba) sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  5. A pudingport elkeverjük a cukorral és a meggybefőtt levével (3 dl), és sűrűre főzzük.
  6. A margarint kikeverjüka porcukorral, és a kihűlt pudingos krémmel elkeverjük.Megkenjükvele a kihűlt tésztát.
  7. Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük az olajat. Alapos kikeverés után a krémre simítjuk.
  8. Hűvös helyen hagyjukmegszikkadni, majd hűtőbe tesszük. Forró vízben melegített,és papírtörlővel megtörölt meleg késsel szeleteljük.
  9. Hűtőben tároljuk, amíg el nem fogy.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x37 cm
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 416
  • Össznézettség: 174067
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Duna hullám Margó konyhájából
Margó48 53 recept

Már többször is meg csináltam, több előírás alapján, de nekünk ez a változat vált be. Azóta ez a kedvenc sütink. Igaz nem diétás, de tej nélküli.

Hozzászólások

zoltancsilla

Tavaly karácsonykor sütöttem el?ször,nagy siker volt.Isteni süti.

Margó48

Nagyon örülök hogy ízlett, mi is nagyon szeretjük:)))

Törölt felhasználó

Kedves Margó! Ez egy tökéletes recept! Vasárnap készítettem el, eszméletlen finom lett! A család új kedvence!

Margó48

Kedves" mhajni77"! Nagyon örülök, hogy elkészítetted, és Ízlett is ez a sütemény. Kedves egészségetekre!

hajnal14

Kedves Margó! Köszönöm a receptet, nagyon finom, a családunk nagy kedvence lett.

Margó48

Kedves "hajnal14" Nagyon örülök, hogy elkészítetted, és nektek is a család kedvence. Kedves egészségetekre!!! üdv Margó

raczmargit2

Ez az igazi Duna hullám. MÁZ (nálam minden süteményen ugyanaz): Állandó keverés mellett, végig takaréklángon (hogy a máz fényes maradjon és a kakaó ne égjen meg) 2 ev?kanál vízben feloldok, 15 dkg cukrot, és addig melegítem, amíg a cukor teljesen felolvad (nem ropog), diónyi vajat adok hozzá, felolvasztom, majd 1 csapott ev?kanál kakaóport keverek benne. Levesszem a t?zr?l és forrón szétterítem a sütemény tetején egy ev?kanállal. Ha jól csináltam, a máz magától szétterül, nem kell belenyúlni semmivel és szép fényes lesz a teteje. Gyorsan megszilárdul. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?