Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duna hullám Margó konyhájából

Duna hullám Margó konyhájából
Duna hullám Margó konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már többször is meg csináltam, több előírás alapján, de nekünk ez a változat vált be. Azóta ez a kedvenc sütink. Igaz nem diétás, de tej nélküli.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  7 dl-es üveg magozott meggybefőttet szűrőn lecsepegtetünk.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habos keverjük, majd hozzáadjuk az olajat. Pár perc keverés után már nem géppel, fakanállal keverjük bele a sütőporos lisztet, és a csipet sóval keményre vert tojásfehérjét, amiből 1 nagy evőkanállal meghagyunk a kakaóshoz.
  3. Zsírozott, lisztezett nagyobb tepsibe öntjük a tészta felét, a másik felébe tesszük a kakaót, elkeverjük, és lazán hozzákeverjük a félretett tojásfehérjét. Ráterítjük a világos tésztára, és rárakjuk a lecsepegtetett meggyet.
  4. Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig (tűpróba) sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  5. A pudingport elkeverjük a cukorral és a meggybefőtt levével (3 dl), és sűrűre főzzük.
  6. A margarint kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudingos krémmel elkeverjük. Megkenjük vele a kihűlt tésztát.
  7. Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük az olajat. Alapos kikeverés után a krémre simítjuk.
  8. Hűvös helyen hagyjuk megszikkadni, majd hűtőbe tesszük. Forró vízben melegített, és papírtörlővel megtörölt meleg késsel szeleteljük. 
  9. Hűtőben tároljuk, amíg el nem fogy.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x37 cm cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 126
össznézettség: 124 654
elküldve: 20
receptkönyvben: 262
elkészítve: 28/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó48

Mióta szakács: 2013.06.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Duna hullám meggybefőtt levével, piskóta pudinggal és meggyel, meggyes piskóta pudinggal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

raczmargit2
raczmargit2 Thu, 2018-12-27 00:07

Ez az igazi Duna hullám.
MÁZ (nálam minden süteményen ugyanaz): Állandó keverés mellett, végig takaréklángon (hogy a máz fényes maradjon és a kakaó ne égjen meg) 2 evőkanál vízben feloldok, 15 dkg cukrot, és addig melegítem, amíg a cukor teljesen felolvad (nem ropog), diónyi vajat adok hozzá, felolvasztom, majd 1 csapott evőkanál kakaóport keverek benne. Levesszem a tűzről és forrón szétterítem a sütemény tetején egy evőkanállal. Ha jól csináltam, a máz magától szétterül, nem kell belenyúlni semmivel és szép fényes lesz a teteje. Gyorsan megszilárdul. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!

hajnal14
hajnal14 Wed, 2016-05-25 22:37

Kedves Margó!
Köszönöm a receptet, nagyon finom, a családunk nagy kedvence lett.

FogdnéTóthMargit
Margó48 / FogdnéTóthMargit Thu, 2016-05-26 13:35

Kedves "hajnal14"

Nagyon örülök, hogy elkészítetted, és nektek is a család kedvence. Kedves egészségetekre!!! üdv Margó

mhajni77
mhajni77 Wed, 2014-01-29 16:11

Kedves Margó! Ez egy tökéletes recept! Vasárnap készítettem el, eszméletlen finom lett! A család új kedvence!

635
tojás 6 db
cukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
finomliszt 35 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
meggybefőtt 50 dkg
epres pudingpor 1 tasak
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
cukor 3 ek
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek