r
Nosalty Logó

Dobos-torta ahogy anyu készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dobos-torta ahogy anyu készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 5517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.7 g

Zsír

  • Összesen
    295 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8121.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    3546 mg
  • Nátrium
    2232 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.1 g
  • Cukor
    494 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3104 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    714 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    2627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3071 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4428 micro
Összesen 5517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Karamell

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét könnyű habbá verjük.
  2. A sárgájába elkeverjük a cukrot fehéredésig, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A felvert tojásfehérje habjából egy keveset hozzáadunk, és azzal lazítjuk.
  3. Hozzákeverjük a sárga krémhez a fehérjét, és óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
  4. Tortaformát zsírral kikenjük, meglisztezzük, és az elkészült piskótát külön 6 lapban kisütjük.
  5. A krémhez a 6 db tojást elkeverjük a cukorral, és vízgőz felett felfőzzük. Amikor már sűrűsödik, akkor hozzákeverjük a kakaóport. Langyosra hűtjük.
  6. A vajat a cukorral, rumaromával habosra kavarjuk, és a langyosra hűlt szirupot hozzákeverjük. Ezzel a krémmel töltünk meg 5 lapot.
  7. A karamellhez a cukrot, a citromlevet és a vajat összekavarjuk, és állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg karamellizálódni nem kezd.
  8. Akkor levesszük a tűzről, és 6. lapra öntjük, elkenjük rajta. A lapot még előtte felszeleteljük.
  9. A karamelles lapokat a torta tetejére tesszük, és az oldalát a csokis krémmel megkenjük. Kis időre hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3334
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

21. születésnapomra csinálta Anya ezt a finom dobos-tortát, és szeretném megosztani másokkal is.  

Hozzávalók

Tészta

Krém

Karamell

Címlapról ajánljuk

További cikkek