Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mogyorós torta

Diós-mogyorós torta
Diós-mogyorós torta
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra készült a süti, az ötletet itt a nosalty-n található 100% diótorta adta, kicsit módosítottam rajta (a diót és a mogyorót érdemes megpirítani, finomabb ízt ad).

hozzávalók / 5 adag

tészta

krém

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tojásfehérjéket habosra verjük.
  2. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a diót, a zsemlemorzsát a sütőporral, végül a fehérjékből a habot. Olajjal kikent, liszttel meghintett kerek tortaformába öntjük, és 180 fokon 20-25 percet sütjük.
  3. Amikor kihűlt, félbevágjuk.

krém

  1. A dióhoz keverjük a mogyorót, ráöntjük a tejet, és elkeverjük. A margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukrokkal, majd hozzákeverjük a diós keveréket és a rumot.
  2. Egy kevés krémet tegyünk félre, a többit kenjük az alsó tésztára, tegyük rá a tetejét, és vonjuk be krémmel a tortát, díszítsük tetszés szerint (én epres szaloncsokit használtam).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 376
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diótorta, pirított mogyorós diótorta, rumos diós-mogyorós torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1071
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
dió 10 dkg
zsemlemorzsa 6 ek
sütőpor 1 csomag
margarin 15 dkg
cukor 6 ek
dió 25 dkg
földimogyoró 7 dkg
tej 1 dl
rum 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
csokoládé 5 dkg