r
Nosalty Logó

Diós kosárkák Detty konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Detty
Diós kosárkák Detty konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A habhoz

A töltelékhez

Összesen 1952 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A habhoz

A töltelékhez

Összesen 7798 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A habhoz

A töltelékhez

Összesen 404 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    120.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    118 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1952 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    481.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    253 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7097.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    775 mg
  • Foszfor
    3261 mg
  • Nátrium
    1300 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    796.9 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2344 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    591 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2093 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    3000 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    700 micro
Összesen 7798 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 404 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőport elkeverjük a liszttel,és a 25 dkg margarinnaljól elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 tojássárgáját, 1 ekporcukrot, 1 cs vaníliáscukrot, és tejföllel összegyúrjuk.
  2. A kosárformákat kikenjük. Diónyi darabokat nyomkodunk a formába, egy kkmeggylekvárt és egy szem meggyet teszünk bele. Kb. 30 db lesz belőle.
  3. Diós habhoz:4 tojásfehérjét 32 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citrom héját és a pár csepp citromlevetis.
  4. Hozzákeverjük a 40 dkg darált diót, és ezzel a masszával töltjük meg a meggyel kirakottkosárkákat.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon világosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3895
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A tejfölt óvatosan adagoljuk, nehogy lágy legyen a tészta! A meggytől nagyon finom, pikáns íze lesz!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Csak egy kérdés: A habot nem g?z felett vered fel a kosarak tetejére?

Törölt felhasználó

Drága Nagyanyám régen bevált süteménye! Elkerekedett a szemem, amikor megláttam. Sokszor, nagyon sokszor elkészítette, s?t magam is "tudora" vagyok ennek a finom süteménynek. A habot mindig g?z felett verem fel, jó keményre! Amikor készen van, tehát megtöltöttem vékonyan lekvárral, akkor jön a CSODA! S?r? csokoládékrémbe belemártom, de csak a felét. Úgy értem, megfogom a sütit egyenként, azt a felét ahol megfogtam, értelemszer?en nem, de a másik felét belemártom, majd rácsra teszem, száradni! Bevonómasszát használok, keser? csokoládéból. * Csodálatosan pikáns, különleges sütemény! Mignonpapírba téve, bármilyen ünnepi alkalomra, díszes dobozban, masnival - különleges, egyedi meglepetés!

einzweidrei

Tegnap megcsináltam, annyi változtatással, hogy nem kosárkáknak formáztam, hanem mint a linzerkarikákhoz, csak kerek formákat szúrtam ki. Arra rátettem 1 szem kimagozott meggyet, amit tavaly dzsemnek csináltam meg. Vigyáztam, hogy a lehet? legkevesebb nedvesség kerüljön a meggyel a tésztára (másnapra megpuhulna a tészta, és akkor meg senkinek sem kell nálunk, majd ráhalmoztam a diós tojáshabot, ment is a süt?be, 170 fokra, hogy meg ne égessem véletlenül sem. A tojásfehérjét felverés közben halálosan felesleges g?z felett verni, kit?n? lett nélküle is a sütemény. (ott mérgel?dtem, mert hirtelen nem volt megfelel? edényem, hogy most mi lesz, de semmi sem lett, minden rendben volt:)))

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek