Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kosárkák Detty konyhájából

Diós kosárkák Detty konyhájából
Diós kosárkák Detty konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tejfölt óvatosan adagoljuk, nehogy lágy legyen a tészta! A meggytől nagyon finom, pikáns íze lesz!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A habhoz

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőport elkeverjük a liszttel, és a 25 dkg margarinnal jól elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 tojássárgáját, 1 ek porcukrot, 1 cs vaníliás cukrot, és tejföllel összegyúrjuk.
  2. A kosárformákat kikenjük. Diónyi darabokat nyomkodunk a formába, egy kk meggylekvárt és egy szem meggyet teszünk bele. Kb. 30 db lesz belőle.
  3. Diós habhoz: 4 tojásfehérjét 32 dkg porcukorral  gőz fölött kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citrom héját és a pár csepp citromlevet is.
  4. Hozzákeverjük a 40 dkg darált diót, és ezzel a masszával töltjük meg a meggyel kirakott kosárkákat.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon világosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 643
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Detty

Mióta szakács: 2011.07.04.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos diós kosárkák, diós kosárkák meggyel, meggyes diós kosárka

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

einzweidrei
einzweidrei Sat, 2019-04-20 17:28

Tegnap megcsináltam, annyi változtatással, hogy nem kosárkáknak formáztam, hanem mint a linzerkarikákhoz, csak kerek formákat szúrtam ki. Arra rátettem 1 szem kimagozott meggyet, amit tavaly dzsemnek csináltam meg. Vigyáztam, hogy a lehető legkevesebb nedvesség kerüljön a meggyel a tésztára (másnapra megpuhulna a tészta, és akkor meg senkinek sem kell nálunk, majd ráhalmoztam a diós tojáshabot, ment is a sütőbe, 170 fokra, hogy meg ne égessem véletlenül sem. A tojásfehérjét felverés közben halálosan felesleges gőz felett verni, kitűnő lett nélküle is a sütemény. (ott mérgelődtem, mert hirtelen nem volt megfelelő edényem, hogy most mi lesz, de semmi sem lett, minden rendben volt:)))

Ötödik2013
Ötödik2013 Sat, 2013-08-24 19:54

Drága Nagyanyám régen bevált süteménye! Elkerekedett a szemem, amikor megláttam. Sokszor, nagyon sokszor elkészítette, sőt magam is "tudora" vagyok ennek a finom süteménynek. A habot mindig gőz felett verem fel, jó keményre!
Amikor készen van, tehát megtöltöttem vékonyan lekvárral, akkor jön a CSODA!
Sűrű csokoládékrémbe belemártom, de csak a felét. Úgy értem, megfogom a sütit egyenként, azt a felét ahol megfogtam, értelemszerűen nem, de a másik felét belemártom, majd rácsra teszem, száradni!
Bevonómasszát használok, keserű csokoládéból.
*
Csodálatosan pikáns, különleges sütemény! Mignonpapírba téve, bármilyen ünnepi alkalomra, díszes dobozban, masnival - különleges, egyedi meglepetés!

1952
finomliszt 40 dkg
margarin 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 1 ek
tejföl 1 ek
tojásfehérje 4 db
porcukor 32 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 5 csepp
dió 40 dkg
meggylekvár 5 ek
meggy 20 dkg