Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós hókifli

Diós hókifli
Diós hókifli
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamar megvan és nagyon finom, ezért került be az egyik kedvenc receptjeim közé. :) Akár vendégseregnek is lehet kínálni, vagy csak annak, akit/akiket nagyon szeretünk. :)

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet a tejföllel, a margarinnal és a sóval (kb. egy kávéskanál).
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. Háromszög formákat vágunk ki a tésztából.
  3. A háromszögeket megkenjük az ízlés szerint összekevert baracklekvár és darált dió keverékével.
  4. Kifliket formázunk.
  5. Vajazott, lisztezett tepsiben megsütjük alacsony hőfokon (akkor jó, ha kicsit már megbarnult a teteje).
  6. Még meleg állapotában porcukorba forgatjuk.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 64 021
elküldve: 19
receptkönyvben: 508
elkészítve: 20/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Linajany

Mióta szakács: 2011.08.06.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

hókifli dióval, porcukros kifli, kiskifli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Tue, 2014-03-04 15:58

Szia! Nem szeretnék a szakács helyében nyilatkozni, csak tippelek, mert látom, nem kaptál választ. Úgy saccolom, hogy 40 dkg lisztből olyan kb. 40 db lesz, amit szerintem 2 tepsin ki lehet sütni. Még nem próbáltam ezt a receptet, de másoknál is kb. 1 kg liszthez ír olyan 80 db-ot. Remélem, segítettem.

Beyyya
Beyyya Sun, 2012-12-23 20:50

Isteni lett, köszönöm! De nagymamám trükkjét megfogadom hozzá. Ha egy kicsit hagyom pihentetni a tésztát az első kinyújtás után és újra nyújtom, akkor szebben sül és puhább lesz! :D

Linajany
Linajany / Linajany Thu, 2012-12-27 16:45

A nagymamáktól érdemes tanulni, ők aztán tudtak sütni/főzni. :) Örülök, hogy tetszett a receptem!

Agsa89
Ágsa / Agsa89 Wed, 2012-12-05 17:50

Elkészítettem és nagyon finom lett! Mondjuk én raktam a tésztába a te hozzávalóidon kívül még egy darab tojást meg egy nagyon kevés porcukrot, nagyon finom omlós lett! Köszi! :)

440
finomliszt 40 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 175 g
1 csipet
dió 10 dkg
porcukor 2 ek
sárgabaracklekvár 2 ek