r
Nosalty Logó

Diós-habos tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziszi
Diós-habos tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Habhoz

A szóráshoz

Összesen 1122 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Habhoz

A szóráshoz

Összesen 6724 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Habhoz

A szóráshoz

Összesen 412 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1122 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    322.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2728.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    883.3 g
  • Cukor
    478 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1596 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 6724 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 412 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Habhoz

A szóráshoz

  • 15 dkg dió (darálva, de a diópótló őrlemény, a dejó is jó hozzá)

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta elkészítése: A lisztben elkeverjük a cukrot, belereszeljük fél citrom héját.
  2. Elmorzsoljuk benne a margarint.
  3. Az élesztőt felfuttatjuk a 6 ek langyos tejben. Amikor felfutott, összegyúrjuk vele és a tojássárgájákkal a tésztát, amit 3 egyenlő részre osztunk. Figyelem, a tésztában igaz, hogy élesztő van, de nem kell keleszteni!
  4. A tojáshab: Felrakunk vizet forrni egy nagy lábasba, és egy arra alkalmas edényben a gőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukorral. Akkor jó a hab, amikor elkezd az edény falán cukrosodni.
  5. Összeállítás: A tésztát hosszúkás téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 3 mm vastagra.
  6. Megkenjük a gőz felett felvert tojáshabbal és megszórjuk dióval. Óvatosan feltekerjük. Először elkészítjük mind a három tekercset.
  7. A tekercseket 1-1,5 cm vastagra felkarikázzuk, és kis lángon úgy 15 percig sütjük a csigákat (én kb. 6 tepsivel sütöttem ki, de volt közte kis tepsi, nagy tepsi is vegyesen, szerintem körülbelül 100 db lehet belőle).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 24522
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.

Ajánló

Különösen ajánlom azoknak, akik szeretik a habcsókot! Nemcsak dióval lehet megszórni, ki lehet próbálni kókuszreszelékkel vagy darált mogyoróval is, kinek melyik ízvilág tetszik jobban.

Receptkategóriák

Általában ünnepekre (karácsonyra) készítjük ezt a receptet, de most nyáron is elkészítettük a hűvösebb időkben. Nagyon finom aprósütemény. Kiváló kávé, tea mellé reggelire, uzsonnára, bármikor... Egyszerűen nem lehet abbahagyni.:)

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Ismét köszi Sziszi a receptet :D Ezt a csigát régóta szerettem volna már elkészíteni, csak nem tudtam milyen néven fut. Nos, nálad megtaláltam, és nagyon örülök neki. A recept ismét egyszer?, gyorsan elkészíthet?, jól követhet?. A vajat nem volt kedvem morzsolgatni, így enyhén megolvasztottam és kicsit több tejet vett föl a tészta, viszont a végeredmény tökéletes lett. Legközelebb a perecedet következik :)))) Emi

Sziszi

Ismét örülök, hogy tetszik és ízlik a receptem. Mindig igyekszem érthet?en és egyszer?en leírni a lépéseket, jó visszajelzést kapni, hogy ez sikerült! :))) A perecet is csak ajánlani tudom, mi - ami most lassan aktuális is lesz - a húsvéti sonka mellé készítjük, meg néha amúgy is ha van id?m még a zsömlét is házilag készíteni :)

Sziszi

ohh és még egy "trükk" a margarin elmorzsolásához, bár lehet h ismered. Ha lereszeled egy nagy lyukú reszel?n, hamarabb el lehet morzsolni a lisztben, mintha csak belevagdosnád.

KriSom

Szia Sziszi! Köszia receptet. Küls?re nyomikák lettek a csigák, mert lágy volt a tészta, de ízre nagy sikere lett mindenkinél :)

Sziszi

nekem sem sikerülnek mindegyik tökéletes formájúra, miután felvágom a csigákat utána még kicsit kézzel szoktam rajtuk igazítani formázgatni általában karácsonykor h kicsit pofásabbak legyenek. de végül is az íz a fontos :) szóval örülök h ízlett nektem

libaláb

Nekiláttam. Kapnám ki a vajat a h?t?b?l, hát akkor látom, hogy nincs itthon egy gramm se, a kék-fehér dobozban, amit vajnak hittem, mascarpone volt. Külföldön élünk, a legközelebbi bolt a szomszéd kerületben van... sebaj, beleraktam vaj helyett a mascarponét :D A tésztéval nagyon könny? volt dolgozni, a hab jó kemény lett, nem volt kedvem vacakolni, ezért nagyobbakra, "normális" csiga méret?ekre gyúrtam és vágtam ?ket. Már sütés közben isteni illata volt, aztán valamiért elkezdte a diós habot felnyomni, de ett?l csak még szebb lett, csigatornyokká alakult, ráadásul finom is volt... jó ez a recept, gyakran fogom készíteni.

Sziszi

A lényeg, hogy sikerült és feltaláltad magad :) szuper hogy így is sikerült. Nem tudom elképzelni mascarponéval a tésztát mert alapvet?en ez egy vajas tészta és a vaj elég karakteres ízt ad a tésztának ... de ki tudja majd lehet kipróbálom ha véletlen úgy alakulna :)

Hozzávalók

Tésztához

Habhoz

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.