r
Nosalty Logó

Pityókás diós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Pityókás diós
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta

1. diós krém

2. csokis krém

tetejére

Összesen 1274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta

1. diós krém

2. csokis krém

tetejére

Összesen 7637 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta

1. diós krém

2. csokis krém

tetejére

Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    532.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    232 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6840.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1545 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    731 mg
  • Foszfor
    3021 mg
  • Nátrium
    1376 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.5 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3181 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2998 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2197 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 7637 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 432 kcal

Hozzávalók

tészta

1. diós krém

2. csokis krém

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A margarint kikeverjük a porcukorral és a tojások sárgájával.
  2. Hozzáadjuk a kakaót, a lisztben elkevert sütőport, az apróra vágott diót, valamint a habbá vert tojások fehérjét.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 200 C fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Ha kihűlt, megkenjük a baracklekvárral.

1. diós krém

  1. Az őrölt diót a porcukorral, a vaníliás cukorral, tejjel és a rummal simára keverjük.
  2. Ezt a krémet rákenjük a lekvárral megkent tésztára.

2. csokis krém

  1. A margarint a porcukorral kikeverjük.
  2. A főzés nélküli pudingport elkeverjük.
  3. Majd a két masszát elegyítjük. Ezt a krémet is rákenjük a másikra.
  4. A tetejére olvasztott tortabevonót simítunk, és megdermesztjük hűtőben.
  5. Már csak az maradt hátra, hogy vízbe mártott késsel szeleteljük, és várjuk a dicsérő szavakat! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 401
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 43993
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 27.

Ajánló

A tésztához és a krémekhez adott vajat célszerű pár órával felhasználás előtt kivenni a hűtőből, így sokkal könnyebb lesz kikeverni a porcukorral!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Milyen jó is az, mikor egy finomra sikerült ebéd után még valamilyen desszert is következik... történt egy nyári nap, mikor bográcsozás után előhoztam a tepsi pityókás süteményem... mikor megkóstolták, volt is nagy ujjongás... be is zsebeltem a dicsérő szavakat!! :-)))

Hozzávalók

tészta

1. diós krém

2. csokis krém

tetejére

Címlapról ajánljuk

Mutatjuk a legfinomabb rántott húst kínáló éttermeket

Lehet bundásnak vagy rántottnak nevezni, ehetjük papírtálcáról vagy tányérról, de egy biztos, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk a rántott hús. Éppen ezért a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén külön figyelmet szentelt ennek a fogásnak, és toplistát készített a legjobb rántott húst kínáló helyekről.

Nosalty

További cikkek