r
Nosalty Logó

Pityókás diós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Pityókás diós
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta

1. diós krém

2. csokis krém

tetejére

Összesen 1274 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta

1. diós krém

2. csokis krém

tetejére

Összesen 7637 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta

1. diós krém

2. csokis krém

tetejére

Összesen 432 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1274 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    532.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    232 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6840.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1545 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    731 mg
  • Foszfor
    3021 mg
  • Nátrium
    1376 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.5 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3181 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2998 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2197 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 7637 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 432 Kcal

Hozzávalók

tészta

1. diós krém

2. csokis krém

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A margarint kikeverjük a porcukorral és a tojások sárgájával.
  2. Hozzáadjuk a kakaót, a lisztben elkevert sütőport, az apróra vágott diót, valamint a habbá vert tojások fehérjét.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 200 C fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Ha kihűlt, megkenjük a baracklekvárral.

1. diós krém

  1. Az őrölt diót a porcukorral, a vaníliás cukorral, tejjel és a rummal simára keverjük.
  2. Ezt a krémet rákenjük a lekvárral megkent tésztára.

2. csokis krém

  1. A margarint a porcukorral kikeverjük.
  2. A főzés nélküli pudingport elkeverjük.
  3. Majd a két masszát elegyítjük. Ezt a krémet is rákenjük a másikra.
  4. A tetejére olvasztott tortabevonót simítunk, és megdermesztjük hűtőben.
  5. Már csak az maradt hátra, hogy vízbe mártott késsel szeleteljük, és várjuk a dicsérő szavakat! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 20348
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 27.

Ajánló

A tésztához és a krémekhez adott vajat célszerű pár órával felhasználás előtt kivenni a hűtőből, így sokkal könnyebb lesz kikeverni a porcukorral!!

Receptkategóriák

Milyen jó is az, mikor egy finomra sikerült ebéd után még valamilyen desszert is következik... történt egy nyári nap, mikor bográcsozás után előhoztam a tepsi pityókás süteményem... mikor megkóstolták, volt is nagy ujjongás... be is zsebeltem a dicsérő szavakat!! :-)))

Hozzászólások (15)

girlmind

Szia, érdekelne, hogy honnan jön a pityókás elnevezés. :)

Szella

Felteszem a deci rum miatt :D

Iluska

Szia!Finom az ize a rum miatt is.... :-)))

girlmind

Köszi a válaszokat :)

Iluska

Szia!Kérlek szépen eredetileg is ez a neve az újságban is,és gondolom a benne lév? rum miatt nevezték el....... :-))

Hasibecker

Szia Iluska! Engem a tepsi mérete érdekelne,köszönöm el?re is, ha megírod. Üdv.: Marika

Iluska

Szia!23cm x 36cm-es tepsiben sütöttem,és jó,hogy kérdezed,pótolom a hiányosságom... :-)))

Zoralina0719

Fantasztikus sütireceptjeid vannak Iluska! Mentve (ez is) a kedvencek közé! :-)

Iluska

Ezek szerint már többet is megnéztél,aminek nagyon örülök!Jó sütögetést az elkövetkezend? id?ben! :-))

schilinka

1 dl tej elég a pudinghoz?

schilinka

1 dl tej elég a pudinghoz?

schilinka

elnézést csak egyszer akartam megkérdezni

Iluska

Szia!Igen, ennyi kell hozzá.A f?zés nélküli puding így lesz megfelel? állagú..... :-))

Törölt felhasználó

Nem tudom,mit ronthattam el, de nekem a hasonló méret? tepsiben igen lapos süti lett.A diókrém szinte folyós .A rum szerintem túl sok bele,ízre is:pedig min?ségi rumot használtam.A képen a diókrém is magas,nálam a fent írt mennyiségb?l az is laposka lett.

Iluska

Hát én sem tudom mit ronthattál el.Ha a leírás szerint 20 dkg dióból készült a diókrém,pont megfelel? állagúnak kell lennie.A nevében is benne van,hogy igen érz?dnie kell a rumnak,hisz azért 'pityókás'.... A leírt nagyságú tepsiben készült,és ilyen lett a végeredmény.....!!! :-))

Törölt felhasználó

Egyébként ,ha lapos is lett ,de nagyon finom!Másnap már a rum sem volt annyira karakteres,úgy látszik,állnia kell a h?t?ben ,hogy az ízek összeérjenek.

Törölt felhasználó

Szia ?luska! Engem az erdekelne, ha nincs fözes nelküli pudingppor , hogyan helyettesithetnem fözössel? M?lyen formaban mit keverjek mihez?? Köszönöm a valaszt!

Iluska

Szió!Akkor próbáld meg f?z?s pudinggal,és hogy jó s?r? legyen,valamivel kevesebb mint 3 dl tejjel f?zd meg......jó sütést neked!! :-))

dadimami

Kedves Iluska! Ez nagyon men? manó süti, így els? olvasatra nagyon tetszik, de lehet, hogy csak Húsvétra, mert már tavasz van és metszeni kell, de ha Húsvét jön, akkor pedig sütni kell, és ez a süti pont olyan ünnepre való. Köszönöm a receptet, remélem nekem is sikerélmény lesz, majd beszámolok róla. üdvözlettel: Margó

Iluska

Margókám,nagyon örülök ha neked is tetszik,várom a visszajelzést!!! Már metszeni kell....!!!???-húha akkor irány,bár itt a völgyben még vannak éjszakai hidegek..:-))

dadimami

Kedves Iluska! Nem bírtam ki Húsvétig, - különben is megfogadtam már, hogy ünnepkor, vendégváráskor nem készítek új dolgot, tehát ki kellett próbálnom - nem bántam meg. Az eredmény H? + Ha!!! ez tényleg finom, vagyis eszméletlenül jó. A tepsi mérete nálam kissé nagyobb volt, - így viszont több db lett a süti - ami nem hátrány. Pudingom csak mogyorós volt itthon, de ez nem okozott tragédiát, azzal is finom lett. Kevésbé macerás az elkészítése mint gondoltam, végül is csak keverni és kenni kell. Köszönöm a receptet, azt hiszem többször is használatban lesz! üdvözlettel: Margó

Iluska

Hát, kedves Margó nagyon örülök,hogy végül is elkészítetted!!!Nem bírtad kivárni a húsvétot,nem csodálom,mert valóban finom...... Nagyon szívesen!Én köszönöm a kommentet......(én írtam amúgy neked levelet,most rajtad majd a sor.... :-)))))) Ja és köszönöm ha szavazol!!!!puszika

Gabys

Végtelenül gusztustalannak és inkorrektnek tartom a többi recep feltev?vel és sütireceptjével versenyz?vel szemben, hogy a verseny finisében, 3 nappal a zárás el?tt, olyan receptet emeltek ki a fészbukon ami szintén versenyben van. Ha már reklámozni akarjátok, miért nem egy semleges sütivel -magyarul: olyannal, ami nem szerepel a versenyben - reklámozzátok. Azon már meg sem lep?d?k, hogy a kiemelt recept Iluskáé. Képtelenek vagytok korrekt módon versenyt rendezni évek óta.

Iluska

Szerintem a szerkeszt?k nem azt vették figyelembe,hogy pont ez a sütemény,épp be van nevezve bármilyen versenybe.......szerintem csak véletlen tették ki....(de úgy tudom,ez a kiemelés nem most volt,hanem 12 napja történt...n?napkor) Legalább, már akkor azt venném észre,hogy jobban gy?lnek a szavazataim.....de még azt sem lehet mondani.... :-((( :-)))

Zsuzsamama56

Igaza van Gabysnak, mert este tíz órakor még egyenl?en álltunk, de úgy látszik a döntetlenben nem tudtak volna beleegyezni! Itt mindig minden furcsán zajlik,de régen f?leg! Mindig az nyer, kinek a legtöbb ismer?se van!

Gabys

Szia Zsuzsamama! Nem véletlenül írtam, hogy a NoSalty részér?l durva és végtelenül inkorrekt volt a versenybe való beavatkozás. Iluska egyébként is állandó szerepl?, a receptjeit s?r?n kiemelik az oldalon. Gondolom a fészbukon történ? kiemelésével garantálták a legtöbb "néz?i" szavazatot, hát ezt nevezem én csalásnak. Most még a legtöbb ismer?sre se lehet kenni nagyon a dolgot (nyilván közrejátszik) de a NoSalty hathatós segítséget nyújtott a fészbukos kiemeléssel. Így nehéz azt mondani, hogy ez egy becsületes verseny volt. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy az utolsó 3 napon több id?pontban próbáltam szavazni, de ez a "nem vagyok robot" cím? baromság csak pörgött folyamatosan, egyszer türelmes voltam, 3 percig vártam, aztán meguntam. Az egész oldalról van egy véleményem, de nem kommentálom. De a részvételi és szavazati szám mindent elárul. Emlékszel még, amikor iszonyú sok recept volt a versenyben és 10.ezer fölött volt az egy receptre szavazok száma? A mostani elég beszédes. Szép hétvégét kívánok Neked, Gabi

Walaky

Szia Gabi! Én is nyomon kísértem elejét?l a végéig, most is ugyanúgy zajlott itt minden, ahogyan szokott, nem tisztán, az biztos! Minden szavaddal, gondolatoddal egyetértek, osztom a véleményed!!!!!! Szép hétvégét kívánok: Judyth

Gabys

Szia Judith! Csak a hozzászólásod miatt, megnéztem a végeredményt, egyébként nem érdekelt. Hozta azt, amit gondoltam. Bár a kihírdetés úgy lett volna becsületes, ha azt írják az eredményhírdetési értesít?ben, hogy: Közönségdíjas: NoSalty csapatának hathatós segítségével: Iluska ....receptje. Vedd el? a humorérzékedet, én jót nevettem rajta:) Szép hétvégét kívánok én is:) Gabi és még valami, én a "közönségdíj cím" helyett a NoSalty helyében csendben küldtem volna 2 üveggel Iluskának, a sok receptért cserébe, így még a befolyásolás (csalás) árnyékát is elhessegettem volna a fejem fölül, talán Iluska is örült volna. De hát nem vagyunk egyformák. Szerencsére:)

dadimami

Kedves Iluska! Gratulálok az 1. helyezéshez. Sajnálom ezt a kicsinyes vitát, ami méltánytalanul csökkentheti a siker miatti örömödet. 3 pontnyi különbség! Ennyi nem olyan nagy, hogy azért a NoSaltyt is el kelljen marasztalni, nyilvánvaló, hogy akinek több receptje van itt, az ismertebb, az ismeretség pedig több szavazót jelent. Egyébként pedig ez egy receptverseny, nem pedig vérre men? ketrecharc, vagy mint az ókori gladiátor külzdelem, ahol csak a gy?ztes maradhat életben. Nyilván az 1. helyezés a legel?kel?bb, de jó lenne, ha örülni tudna a 2. és 3. helyezett is. Én a magam részér?l gratulálok a Gesztnyés-meggyes szelet Nóra konyhájából, (8 szavazat), a Rigó Jancsi Ágicámdrágám konyhájából (12 szavazat), és a gltuénmentes svájci rolád (14 szavazat) valamint a Vendégváró szelet glutén- és laktózmentesen (8 szavazat), receptek feltev?inek, akik szerintem méltánytalanul kevés szavazatot kaptak. Jó lenne, ha senkinek sem szegné kedvét az eredmény. Kívánok minden résztvev?nek kellemes Húsvéti ünnepet, és sok sikert az ünnepi alkotásokhoz. Üdvözlettel: Margó

Iluska

Köszönöm Margó!! Nevetséges olvasni,hogy emberek ennyire ráérnek a sok felesleges szavakat irkálni,és figyelni kinek mikor osztják meg épp egyik receptjét itt-ott. Pl;én meg sem néztem facebook-on a megosztott süteményem...inkább kimentem a kertbe,és azon gondolkodtam mit hova fogok majd ültetni...... :-)))))

dadimami

Kedves Iluska! Egyébként én sem láttam a facebook-on, pedig naponta odanézek. Ma is metszettünk, almafát, kis meggy és ?szifát. Jó kertezést mindkett?nknek, és leginkább tavaszi id?t.

Iluska

Halihó Margó!! Én ma bodzafát készülök metszeni...... Igen,igen jó kertészkedést kívánok neked is,nekem is,és persze hozzá a jó napsütéses id?t!! :-)))

Iluska

NoSalty köszönöm a nyereményt,a Baileys-t díszcsomagolásban,és a két díszpoharat is!!!Nagyon örülök neki!!! :-)))))))))))))))

Hozzávalók

tészta

1. diós krém

2. csokis krém

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek