r
Nosalty Logó

Diós briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Diós briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 747 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2988 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 747 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2167.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.1 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 2988 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt pici cukorral és 1 dl meleg tejjel felfuttatjuk.
  2. Miután ez megtörtént, ahozzávalókból sima tésztát gyúrunk, cipót formálunk belőle, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát átgyúrjuk, 32 db-ra vágjuk, és mindegyiket 15-20 cm-es rudakká sodorjuk. 2-2 db-ot megfonunk.
  4. 16 db briósunk lesz, tetejüket a felvert tojással megkenjük, pihentetjük 20 percig, majd újból megkenjük, és leszórjuk cukros darált dióval.
  5. 150 fokon pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 13387
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Ajánló

A hozzávalók lényegében ugyanazok, mint a kalácsnál mennyiségileg is, bár én picivel több cukrot teszek bele, mert édesebben finomabb... A fonatot a négyszálas fonás formájában készítjük, majd a tészta alá hajtjuk a végét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs az a mennyiség, ami nálunk elég lenne. Egyik alkalommal még langyosan eltűnt az egész, újra neki kellett látnom a sütésnek! :) Így kissé "félve" írtam le, hogy 4 fős adag. A briósokat szintén hideg sütőbe tettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?