r
Nosalty Logó

Dióbundában sült csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Dióbundában sült csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 932 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1865 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 932 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.6 g

Zsír

  • Összesen
    138.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4266.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    1914 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 1865 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vékonyra szeleteljük és lesózzuk. A zsírt forrósítjuk, a tojásokat felverjük, és a diót összedaraboljuk. Utóbbit semmiképpen ne daráljuk, hanem szánjunk rá egy kis időt, és késsel vágjuk össze.
  2. A hússzeleteket beleforgatjuk a paleo lisztbe, tojásba, újra a lisztbe, megint a tojásba, és végül megforgatjuk a vágott dióban. A forró zsírban közepes lángon néhány perc alatt készre sütjük.
  3. Köretként kelbimbópürét készítettem: A bogyókat sós vízben puhára főzzük, a fele főzőlevet leöntjük róla. Hozzáadjuk a ghee-t és a szerecsendiót, végül krémesre turmixoljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2330
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mai vacsora középpontjában egy igazi téli csemege, az ünnepi meg a csakúgy sütemények kedvelt alapanyaga áll, ez pedig a dió. A csavar annyi, hogy nem sütirecept jön, hanem egy főétel, méghozzá dióba forgatott rántott csirkemell! Nagyon fontos, hogy közepes lángon süssük, különben a dió percek alatt szénné ég, azt pedig nem szeretnénk ugye.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek