r
Nosalty Logó

Csokis-mogyorós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-mogyorós torta
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 3987 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 666 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    321.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3047.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1047 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 3987 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 371 kcal

Elkészítés

  1. A mascarponét 4 evőkanál porcukorral habosra keverjük.
  2. A tejszínt 1 evőkanál porcukorral és a habfixálóval felverjük és belekeverjük a mascarponéba.
  3. Az étcsokoládét sajtreszelőn lereszeljük és beleforgatjuk a krémbe.
  4. Végül az őrölt mogyoróból annyit adunk hozzá, hogy kenhető krémet kapjunk.
  5. A tortalapot félbe vágjuk ( ha keményebb részek vannak rajta azokat eltávolítjuk ), a krém 2/3-val megtöltjük.
  6. A maradékkal pedig bevonjuk a torta külsejét.
  7. Őrölt mogyoróval, reszelt csokoládéval megszórjuk. 3-4 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14538
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az úgy kezdődött, hogy Samy aszalt szilvás tortáját szerettem volna elkészíteni, de sehol nem kaptam aszalt szilva konzervet, de a mascarponém és tejszínem már a hűtőben figyelt. Végül ez a mogyorós változat lett belőle. Nem maradt belőle egy morzsa sem.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...