Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Datolyás banánkenyér

Datolyás banánkenyér
Datolyás banánkenyér
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véleményem szerint ez a tökéletes felhasználása a már túlérett banánoknak. Nagyon egyszerűen elkészíthető. Ez a banánkenyér "nedves" és mennyei ízű. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
  2. Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, az élesztőt, a fahéjat, a cukrot és a vajat. Ehhez hozzáadjuk a két tojást, majd 2 teáskanálnyi mézet.
  3. A banánokat felkarikázzuk, majd egy villa segítségével pépesítjük. A datolyát kimagozzuk, majd apró darabokra szeleteljük. A gyümölcsöket is a keverőtálba tesszük, és 3 percig közepes sebességen összedolgozzuk.
  4. Amikor a tésztát simára kevertük, a kivajazott és lisztezett formába töltjük. A tetejét a durvára vágott dióval hintjük meg.
  5. Körülbelül 1 óra alatt készre sütjük. 15 percre hideg helyre tesszük, hogy kihűljön. Tálaláskor 1 teáskanálnyi mézet csurgatunk a tetejére.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 773
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcskenyér, banánkenyér, banánkenyér datolyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

861
finomliszt 225 g
instant élesztő 7 g
fahéj 1 teáskanál
cukor 100 g
vaj 175 g
tojás 2 db
méz 3 teáskanál
banán 2 közepes db
datolya 100 g
dió 50 g