r
Nosalty Logó

Cukkinis rácsos pite

NS
Cukkinis rácsos pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

280
Kalória
10g
Fehérje
35.1g
Szénhidrát
10.9g
Zsír
121.6g
Víz
46.5g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    121.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1562 micro
Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2958.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    876 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    210.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    729.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9375 micro
Összesen 1678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy keverőtálba öntjük, mélyedést formázunk a közepébe, és belekanalazzuk az olajat. Átmorzsoljuk. Evőkanalanként adjuk hozzá a vizet, míg nem ragadós, jól nyújtható tésztát kapunk. Ne gyúrjuk túl!
  2. A tészta kétharmadát kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra. Egy 20 cm szélességű és hosszúságú tepsit (vagy hasonló méret) olajjal vékonyan kikenünk, beleterítjük a tésztát.
  3. A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük.
  4. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a tésztára szórjuk.
  5. A cukkinit megmossuk, levágjuk a végeit, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymára szórjuk.
  6. A tormát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük - sajna ez hosszadalmasabb, mint a cukkini.
  7. A tojást villával kicsit felverjük, a cukkinire öntjük. A sajtot lereszeljük, a cukkinire szórjuk.
  8. A tészta maradék egyharmad részéből rácsokat készítünk a cukkini tetejére. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20

Könnyű nyári étel, nem csak vegetáriánusoknak. A torma ízét a cukkini nagyban enyhíti.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...