r
Nosalty Logó

Csokoládés-mandulás őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Halfilé
Csokoládés-mandulás őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 704 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4228 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 448 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 704 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    281.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4353.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    924 mg
  • Foszfor
    1866 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.2 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 4228 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 448 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük habosra a puha margarint. Adjuk hozzá a cukrot és a sót.
  2. Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgáját egyenként dolgozzuk a cukros margarinba.
  3. Aprítsuk durvára a csokoládét, majd olvasszuk fel forró vízfürdő fölött. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjük a masszához.
  4. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és szórjuk bele a darált mandulát és a zsemlemorzsát. Végül forgassuk össze a csokoládés masszával.
  5. Vajazzunk ki alaposan egy őzgerincformát, és töltsük bele a tésztát. Süssük 200 fokon 45 percig.
  6. Borítsuk ki a süteményt a formából, és hagyjuk kihűlni.

A tetejére

  1. Olvasszuk fel a tortabevonót egy kevés margarinnal, és vonjuk be vele a süteményt. Pirítsuk meg a mandulát, és szeleteljük fel hosszanti irányban.
  2. A tortabevonót hagyjuk kicsit megszilárdulni, és tűzdeljük bele a mandulát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 14634
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 16.

Ajánló

Néhány órát mindenképp hagyjuk állni, úgy sokkal finomabb lesz.

Receptkategóriák

Csokoládés-mandulás őzgerinc
Halfilé 12 recept

Ezen a karácsonyon kisfiam kérésére ez volt az ünnepi sütemény nálunk. Nagy sikert aratott, elkészítése egyszerű, nagyon finom, és nem annyira hétköznapi, így  szerintem megállja a helyét az ünnepi asztalon. A recept az Édes finomságok című könyvből származik.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek