Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládékrém mangóval

Csokoládékrém mangóval
Csokoládékrém mangóval
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Habkönnyű csokoládékrém mangóval. Egyszerűen finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst a magról levágjuk, és kockákra vágjuk. A narancslikőrrel és a folyékony mézzel elkeverjük, majd lefedve hidegre tesszük.
  2. A csokoládét durvára vágjuk, egy fémedénybe tesszük, hozzáadjuk a vajat, és gőzfürdőben felolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk.
  3. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A tojásokat a cukorral és a sóval egy fém keverőtálba tesszük, elkeverjük, majd habverővel gőzfürdőben nagyon habosra verjük. A kicsavart zselatint hozzáadjuk, és felolvasztjuk benne.
  4. A fém edényt hideg vízbe állítjuk, és tovább keverjük, míg langyosra hűl. A folyékony csokoládét a tojáshabhoz keverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot is.
  5. A krém 2/3-át poharakba osztjuk, háztartási fóliával lefedjük, és legalább 3 órára betesszük a hűtőbe. A maradék krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és hidegre tesszük.
  6. A mangót elosztjuk a poharakba, a maradék krémet pedig rányomjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 348
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mangós pohárkrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

575
mangó 1 közepes db
méz 2 ek
cointreau 1 ek
tortabevonó 150 g
vaj 25 g
lapzselatin 1 db
habtejszín 250 g
tojás 2 db
1 csipet
cukor 2 ek