r
Nosalty Logó

Csokiganache tortákhoz, muffinokhoz, fondant alá

Süti MáMohr
Csokiganache tortákhoz, muffinokhoz, fondant alá
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Fehércsoki-ganache tölteléknek

Fehércsoki-ganache díszítéshez

Fehércsoki-ganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache tölteléknek

875
Kalória
9g
Fehérje
75.9g
Szénhidrát
60.7g
Zsír
68.7g
Víz
96.8g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
69g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Fehércsoki-ganache tölteléknek

Fehércsoki-ganache díszítéshez

Fehércsoki-ganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache tölteléknek

Összesen 875 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Fehércsoki-ganache tölteléknek

Fehércsoki-ganache díszítéshez

Fehércsoki-ganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache tölteléknek

Összesen 10492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Fehércsoki-ganache tölteléknek

Fehércsoki-ganache díszítéshez

Fehércsoki-ganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache tölteléknek

Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 875 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    728.6 g
  • Telített zsírsav
    443 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    213 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9234 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    2992 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    1072 mg
  • Foszfor
    3587 mg
  • Nátrium
    1422 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    910.6 g
  • Cukor
    828 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    823.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2422 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 10492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 403 kcal

Elkészítés

Fehércsoki-ganache tölteléknek

  1. A tejszínt felfőzzük, és ráöntjük a csokikra, majd csomómentesen elkeverjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. A kihűlt krémet felverjük (rakhatunk bele habfixálót, ha szeretnénk, de a csoki miatt nem szükséges). És töltethetjük is a tortát, muffinokat, stb.

Fehércsoki-ganache díszítéshez

  1. A tejszínt felfőzzük, ráöntjük a csokoládéra, és elkeverjük.
  2. Ételfestékkel színezzük, és már díszíthetjük is a tortát.

Fehércsoki-ganache a torták bekenéséhez

  1. A tejszínt felfőzzük, és ráöntjük a csokira, majd csomómentesen elkeverjük.
  2. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. (Nagy melegben tegyük hűtőbe, de min. másfél órával használat előtt vegyük ki, hogy szépen tudjunk vele dolgozni.) Mindig két réteget kenjünk a tortára.

Étcsokiganache a torták bekenéséhez

  1. A tejszínt felfőzzük, és ráöntjük a csokira, majd csomómentesen elkeverjük.
  2. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. (Nagy melegben tegyük hűtőbe, de min. másfél órával használat előtt vegyük ki, hogy szépen tudjunk vele dolgozni.) Mindig két réteget kenjünk a tortára.

Étcsokiganache tölteléknek

  1. A tejszínt felfőzzük, és ráöntjük a csokikra, majd csomómentesen elkeverjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. A kihűlt krémet felverjük (rakhatunk bele habfixálót, ha szeretnénk, de a csoki miatt nem szükséges). És töltethetjük is a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 2 p

Tökéletes muffinok tetejére, torták töltelékének, fondant alá és díszítésnek is. Csokoládéfajtától függően változnak az arányok, valamint más-más arányban keverjük a hozzávalókat, attól függően mire használjuk pl.: díszítésnek, fondant alá... Én háromféleképen szoktam használni:  Díszítésnek: Nagyon szépen lehet vele a torta külsejére rajzolni, írni és különböző mintákkal díszíteni! Fondant alá bázisnak ez a legtökéletesebb, mert amellett, hogy nagyon finom, nem olvasztja meg a fondantot, és az étcsokis verziója nagyon jól ellensúlyozza a fondant édességét. Tölteléknek, muffinok tetejére A különböző ganache fajták  készítés & használat megtekinthetitek a YouTube csatornámon: Süti MáMohr

További receptek

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Nosalty

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...