r
Nosalty Logó

Csokiganache tortákhoz, muffinokhoz, fondant alá

Süti MáMohr
Csokiganache tortákhoz, muffinokhoz, fondant alá
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Fehércsoki-ganache tölteléknek

Fehércsoki-ganache díszítéshez

Fehércsoki-ganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache tölteléknek

875
Kalória
9g
Fehérje
75.9g
Szénhidrát
60.7g
Zsír
68.7g
Víz
96.8g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
69g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Fehércsoki-ganache tölteléknek

Fehércsoki-ganache díszítéshez

Fehércsoki-ganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache tölteléknek

Összesen 875 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Fehércsoki-ganache tölteléknek

Fehércsoki-ganache díszítéshez

Fehércsoki-ganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache tölteléknek

Összesen 10492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Fehércsoki-ganache tölteléknek

Fehércsoki-ganache díszítéshez

Fehércsoki-ganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache a torták bekenéséhez

Étcsokiganache tölteléknek

Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 875 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    728.6 g
  • Telített zsírsav
    443 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    213 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9234 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    2992 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    1072 mg
  • Foszfor
    3587 mg
  • Nátrium
    1422 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    910.6 g
  • Cukor
    828 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    823.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2422 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 10492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 403 kcal

Elkészítés

Fehércsoki-ganache tölteléknek

  1. A tejszínt felfőzzük, és ráöntjük a csokikra, majd csomómentesen elkeverjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. A kihűlt krémet felverjük (rakhatunk bele habfixálót, ha szeretnénk, de a csoki miatt nem szükséges). És töltethetjük is a tortát, muffinokat, stb.

Fehércsoki-ganache díszítéshez

  1. A tejszínt felfőzzük, ráöntjük a csokoládéra, és elkeverjük.
  2. Ételfestékkel színezzük, és már díszíthetjük is a tortát.

Fehércsoki-ganache a torták bekenéséhez

  1. A tejszínt felfőzzük, és ráöntjük a csokira, majd csomómentesen elkeverjük.
  2. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. (Nagy melegben tegyük hűtőbe, de min. másfél órával használat előtt vegyük ki, hogy szépen tudjunk vele dolgozni.) Mindig két réteget kenjünk a tortára.

Étcsokiganache a torták bekenéséhez

  1. A tejszínt felfőzzük, és ráöntjük a csokira, majd csomómentesen elkeverjük.
  2. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. (Nagy melegben tegyük hűtőbe, de min. másfél órával használat előtt vegyük ki, hogy szépen tudjunk vele dolgozni.) Mindig két réteget kenjünk a tortára.

Étcsokiganache tölteléknek

  1. A tejszínt felfőzzük, és ráöntjük a csokikra, majd csomómentesen elkeverjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. A kihűlt krémet felverjük (rakhatunk bele habfixálót, ha szeretnénk, de a csoki miatt nem szükséges). És töltethetjük is a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 2 p

Tökéletes muffinok tetejére, torták töltelékének, fondant alá és díszítésnek is. Csokoládéfajtától függően változnak az arányok, valamint más-más arányban keverjük a hozzávalókat, attól függően mire használjuk pl.: díszítésnek, fondant alá... Én háromféleképen szoktam használni:  Díszítésnek: Nagyon szépen lehet vele a torta külsejére rajzolni, írni és különböző mintákkal díszíteni! Fondant alá bázisnak ez a legtökéletesebb, mert amellett, hogy nagyon finom, nem olvasztja meg a fondantot, és az étcsokis verziója nagyon jól ellensúlyozza a fondant édességét. Tölteléknek, muffinok tetejére A különböző ganache fajták  készítés & használat megtekinthetitek a YouTube csatornámon: Süti MáMohr

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek