Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés-gombás penne 2. - sonkával

Csirkés-gombás penne 2. - sonkával
Csirkés-gombás penne 2. - sonkával
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2009-ben Lefkadán ettünk Paja pennét. Az idegenvezetőnket hívták Pajának, és az egyik étteremben róla nevezték el ezt az ételt. A férjemnek annyira ízlett, hogy egyszer megleptem vele itthon. Azóta is ez az egyik kedvence.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet filézzük, és apró kockákra vágjuk. Egy magasfalú serpenyőben befűszerezzük, a fokhagymát rátörjük, és kevés olajon fedő alatt sütjük.
  2. A gombát megpucoljuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük. Egy másik serpenyőben elkezdjük pici olajon párolni.
  3. A sonkát csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a gombához, és együtt sütjük tovább.
  4. Amikor a sonka, a gomba és a csirkemell megsültek, összekeverjük őket.
  5. A carbonara-port elkeverjük 250 ml hideg vízzel, és felöntjük vele a sült húsunkat. Egyet forralunk rajtuk.
  6. Penne tésztával és reszelt sajttal szervírozzuk.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 046
elküldve: 1
receptkönyvben: 239
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

KisnéTimi

Mióta szakács: 2011.02.01.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

"paja" penne, carbonara penne, sonkás-gombás tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Paja
Paja / Paja Wed, 2013-02-13 02:09

Figyelek!!! :-)
Ha lesz egy kis időm, akkor leírom az eredeti verziót á la Paja! :-)
Ez is jól néz ki egyébként!
Paja

KisnéTimi
KisnéTimi / KisnéTimi Sat, 2013-02-16 00:04

Milyen kicsi ez a világ. Szokták mondani. :-)
Köszi szépen Paja! Várom az eredeti receptet!
Paja penne nevet adtam ennek a receptnek, de az oldal szerkesztői nem hagyták jóvá, ők csináltak belőle Csirkés-gombás pennét!
Üdv: Timi

z1
z1 / z1 Wed, 2011-03-02 21:53

Kedves Szerkesztők!
A CARBONARA tésztának ( pennének ) semmi köze sincs sem a csirkemellhez, sem a gombához, sem a szeletelt sonkához, sem a sült-csirke fűszersóhoz, sem a fokhagymához, sem a carbonara porhoz (?), sem a vízhez, sem pedig a trappista sajthoz.
A kiegészítő neveket ( címeket ) Ti szoktátok az ételekre aggatni, azokat a megérthetőség kedvéért átnevezni - időnként okkal, joggal - ezért bátorkodtam Nektek címezni a mondókámat.
A véleményem kivételesen nem ( !!! ) szubjektív.
Z.
...ugye ( ezért ) nincs harag?

722
csirkemell filé 1 db
gomba 2 közepes db
gépsonka 10 dkg
csirke fűszersó 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
sajtszósz 29 g
víz 250 ml
penne 500 g
trappista sajt 8 dkg