r
Nosalty Logó

Csirkemell spenóttal

NS
Csirkemell spenóttal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

467
Kalória
60.8g
Fehérje
9.9g
Szénhidrát
19.5g
Zsír
312.5g
Víz
208.8g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1869 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    312.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    351 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4067 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8783 micro
Összesen 467 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    243.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4912.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    2570 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1249.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1732 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16269 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35132 micro
Összesen 1869 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    935 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2019 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A spenótot kevés olívaolajon, kis lángon feltesszük párolni. Sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát lereszelve, vagy apróra vágva. Fedő alatt puhára pároljuk, nem főzzük pépesre.
  2. A tejszínhez 1 ek étkezési keményítőt, vagy lisztet keverünk. Hozzáadjuk a spenóthoz, állandó kevergetés mellett felfőzzük. Fedőt teszünk rá, és félretesszük.
  3. A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Egy leheletnyi olívaolajon serpenyőben megsütjük. (Nagyon vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki, és gyakran forgassuk meg.)
  4. Ha elkészült, a tejszínes spenóttal és a pirított burgonyával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 8 p

Egy balatoni nyaralás alkalmával ettünk csirkemellet spenóttal. Spenót brrrr! - mondaná valaki. Finom! - mondom én. Vannak ételek, amiről azt gondoljuk, hogy brrr! Csak azért, mert mások is ezt mondják. Eddig nálunk sem volt kedvenc a spenót bevallom, de ma már nagyon szeretjük tésztával is. Sajnos a szezonja már elmúlt, de talán még akad a nagyobb áruházak polcain bébispenót. Én nyáron a fagyasztóba tettem belőle, és ezt használtam fel. Püréből nem érdemes kipróbálni! Könnyű és egészséges ebéd, vagy vacsora.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek