Nosalty Logó

Csirkemájas imbisz

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Csirkemájas imbisz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az aszpikhoz

Az imbiszhez

Összesen 198 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az aszpikhoz

Az imbiszhez

Összesen 1193 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Az aszpikhoz

Az imbiszhez

Összesen 62 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1960 micro
  • α-karotin
    426 micro
  • β-karotin
    1121 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 198 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5089.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1514 mg
  • Nátrium
    2850 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    617 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12434 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    60 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2264 micro
  • Kolin:
    1106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11758 micro
  • α-karotin
    2559 micro
  • β-karotin
    6728 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    4412 micro
Összesen 1193 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    603 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 62 Kcal

Elkészítés

Az aszpikhoz

  1. Előző nap főzött, zsírtalanított húslevesben feloldjuk a zselatint.
  2. Az edényünkbe töltünk két merőkanálnyit, és a hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, elkezdjük díszíteni először a kemény tojással és a többi zöldséggel, majd jön rá a csirkemáj és kevés aszpik (vigyázzunk, hogy ne ússzanak a hozzávalók). Közben mindig dermesztünk, és pakolunk rétegesen.
  3. A tejben felolvasztjuk a zselatint, ha langyos, belekeverjük a franciasalátát, majd a megkeményedett aszpikra öntjük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5178
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imbizt akkor szoktam készíteni, mikor májpástétomot és franciasalátát is készítek. Így az egészben hagyott májakat a többivel együtt párolom a hagymás zsírban, és a fűszerektől is finomabb lesz.

Hozzászólások

pussycat

De gyonyoru ez tal! A hozzavaloit olvasva nagyon finom is lehet. Koszonom, hogy feltetted, elkeszitem! Udv. Veronika:)

Helga1

Örülök, hogy tetszik, köszönöm. Hamarosan megjelenik a sonkás változata is, remélem az is elnyeri majd tetszésedet. Üdv:Helga

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.