Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés pite 4. - túrós

Cseresznyés pite 4. - túrós
Cseresznyés pite 4. - túrós
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit a barátnőm sütötte nekem a születésnapomra. Annyira megtetszett, hogy másnap én is rögtön megsütöttem - lévén a hat-hét kiló cseresznyénk, ami a nyakunkba szakadt... Mondanom sem kell, nagy sikert arattam vele.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Szerintem bármilyen gyülölccsel elkészíthető, vagy simán túrósan. Csak figyelni kell rá, hogy  megfelelő mennyiségű morzsát/darát szórjunk bele, hogy ne legyen szlottyos.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint belemorzsoljuk a lisztbe, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd annyi vízzel, amennyit felvesz, tésztává gyúrjuk. 15-20 percig hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A túrót ízlés szerint ízesítjük (tejföl, cukor, citromhéj...), a cseresznyét kimagozzuk.
  3. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett deszkán kinyújtjuk a felét (3-4 mm vastagra). A sütőformába (ami lehet konkrétan piteforma is, de én egy nagy jénai tetejében szoktam megsütni) fektetjük a kinyújtott tésztát, eligazgatjuk, hogy ne feszüljön, megböködjük villával.
  4. Erre kerül a túró, majd a cseresznye. Javaslom, hogy minden réteg alá-fölé szórjunk morzsát/darát, hogy felszívja a nedvességet. A cukrot a cseresznyére szórjuk rá.
  5. Ezután a másik felét a tésztának is kinyújtjuk, és ráfektetjük a cseresznyére. A túllógó részeket egyenletesre vágjuk, majd a hagyott 2-3 cm-t visszahajtjuk a tésztára. A tészta tetejét is szúrkáljuk ki gondosan, mert különben a gőz felnyomja, és üregesre sül meg a pite.
  6. Készre sütjük, vágni csak teljesen kihűlt állapotban érdemes.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 138
elküldve: 4
receptkönyvben: 322
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

illalla

Mióta szakács: 2011.05.19.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyés lepény túróval, cseresznyés-túrós süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kkriszta
illalla / kkriszta Sun, 2012-03-18 21:18

Szia Amarilla!

Nagyon örülök, hogy ízlett:) Megosztanád velem a tésztarecepted? Ma vadásztam egy tök tuti pitesütőt, fel akarom avatni a héten.... :)

Amarilla
Amarilla / Amarilla Sat, 2012-03-17 22:33

Szia Illalla!

Mostanában rákaptam a pitekészítésre, így találtam a receptedre. A tésztát én másképp készítettem, viszont a töltelék ötlete a Te érdemed! Mindenkinek nagyon ízlett, majdnem azonnal elfogyott.

824
finomliszt 35 dkg
margarin 18 dkg
cukor 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
víz 3 dl
sovány túró 25 dkg
cseresznye 25 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 ek