Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés pitetorta Zsuzsamamától

Cseresznyés pitetorta Zsuzsamamától
Cseresznyés pitetorta Zsuzsamamától
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenkinek elnyerte az ízlését ez a finom, omlós, gyümölcsös pite.

hozzávalók / 4 adag

Cseresznyeraguhoz

Tésztához

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból jó állagú tésztát készítünk, majd hűtőbe tesszük egy napra.
  2. Másnap kettévágjuk a tésztát, kinyújtjuk, és egy pitetorta formát kibélelünk az egyik felével, míg a másik feléből lesznek a rácsok.
  3. A cseresznyét a barna cukorral és a fűszerekkel feltesszük főni, majd a dzsemfixet is belekeverjük. 20 percig főzzük, majd teljesen kihűtjük. (Én előző nap készítem el, amikor a tésztát.)
  4. A kész raguból már eltávolítjuk a fűszereket, a sűrű ragut villával megböködjük, és a tésztára öntjük 3/4 részig, majd a maradék tésztából rácsozzuk, és díszítjük.
  5. 180 fokon sütjük 35 percig. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 246
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyés pite, rácsos pite, gyümölcsös pitetorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

821
fahéj 1 kávéskanál
barna cukor 5 ek
cseresznye 60 dkg
citrom 1 db
dzsemfix 1 csomag
csillagánizs 2 db
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
tejföl 2 ek
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag