r
Nosalty Logó

Créme fraiche sajtos perec és rúd

Glaser
Créme fraiche sajtos perec és rúd
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

369
Kalória
9.6g
Fehérje
27.6g
Szénhidrát
24.5g
Zsír
19.4g
Víz
64.1g
Koleszterin
945mg
Élelmi rost
876.4mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3687 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 369 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    245 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4144.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1441 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    276.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    194.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1936 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1855 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 3687 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 386 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a langyos tejben feloldott szalalkálit, a sajt felét, a créme fraichet, a tojássárgáját, tetszés szerint sót, és jól összegyúrjuk.
  2. A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük. A tésztát lisztezett munkalapon fél cm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a tojáshabbal. Perec formával kiszúrjuk, és a maradék reszelt sajtba mártjuk.
  3. A maradék tésztát ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk és megkenjük a tojáshabbal, megszórjuk sajttal, majd vékony rudakra vágjuk.
  4. A pereceket és a rudakat sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk. Előmelegített sütőben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A recept a nővérem receptes füzetéből ered. Ő tejföllel szokta készíteni, de mikor készítettem, nekem csak créme fraiche-m volt itthon.

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek