Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Créme brulée Csupasüti konyhájából

Créme brulée Csupasüti konyhájából
Créme brulée Csupasüti konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vízfürdő legalább 80 C fokos legyen, több fázisfotót találtok a blogomban.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tojáslikőrt ajánlanák hozzá, kiemeli a desszert ízét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt és a kikapart vaníliát forráspontig melegítjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Közben a tojások sárgáját a kristálycukorral simára keverjük. Ha kihűlt a vaníliás tejszín, merőkanalanként hozzákeverjük.
  3. Tűzálló tálkákban, vagy poharakban vízfürdőbe rakjuk, és előmelegített sütőben kb.150-180 fokon sütjük, 40-45 percig (ez a gázsütőmön a 3-as fokozat).
  4. Miután teljesen kihűlt, mindegyik tetejére teszünk 1-1 kanál barna cukrot, és a fáklyával vékony, ropogós karamellt pirítunk  rá.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 429
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csupasüti

Mióta szakács: 2013.03.15.
59 recept

receptjellemzők

konyha: francia
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

égetett krém, katalán krém, vaníliás krém, édes krém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

645
habtejszín 500 ml
vanília 1 db
cukor 150 g
tojássárgája 6 db
barna cukor 4 ek