r
Nosalty Logó

Citromtorta Sophies Sweeties konyhájából

Sophies Sweeties
Citromtorta Sophies Sweeties konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

477
Kalória
7.4g
Fehérje
46.8g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
56.4g
Víz
192.3g
Koleszterin
872.2mg
Élelmi rost
31.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 5738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    354.2 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3487.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    561.2 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    676.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    1255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3181 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2000 micro
Összesen 5738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A habba óvatosan belekeverjük a tojássárgákat, majd a lisztet is beleszitáljuk.
  3. 26 cm-es tortaformába öntjük, kb. 25 perc alatt 180 °C-on tűpróbáig sütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A pudingot elkészítjük a tasakon leírtak szerint, majd lehűtjük.
  2. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  3. Összekeverjük a pudingot a vajas krémmel, belereszeljük a citrom héját, belenyomjuk egy fél citrom levét, és tovább habosítjuk.

Hozzávalók a díszítéshez

  1. Ha lehűlt a piskóta 3 részre vágjuk, és megtöltjük a citromos krémmel, az oldalait és a tetejét is kenjük be vele szépen egyenletesen.
  2. A habtejszínt habbá verjük, és nyomózsák segítségével ízlés szerint körbefújjuk vele a torta tetejét.
  3. A citromokat vékony karikákra vágjuk, és kirakjuk vele a torta tetejét.
  4. A tortazselét elkészítjük a tasakon leírtak szerint, és a citromkarikákra csurgatjuk. A színtelen tortazselét nyugodtan színezhetjük is sárga ételfestékkel, hogy mutatósabb legyen.
  5. A torta oldalait ízlés szerint pirított mandulaszeletekkel, vagy édes morzsával panírozhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Családunk nagy kedvence, nem túl fanyar a krém, ezért nem kell félni tőle :) Ha savanyúbban szeretitek, nyugodtan használjatok több citromot a krémhez.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek