Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-vaníliás torta

Citromos-vaníliás torta
Citromos-vaníliás torta
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a citromos süteményeket, sokfélét készítettem már, de talán ez az egyik kedvencem. Éppen az egyszerűsége miatt. Remélem nektek is tetszeni fog :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat csomómentesre keverjük (a tojásokat nem kell szétválasztani), majd lisztezett formába öntjük és 175 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 20 perc).
  2. A sütőből kivéve, a formában hagyjuk kihűlni, majd jöhet rá a krém és egy kis reszelt citromhéj díszítés gyanánt.
  3. Tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára fogyasztás előtt.

Krém

  1. A krém hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd ahogyan a pudingot szoktuk, sűrűre főzzük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 804
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromtorta vaníliás krémmel, citromtorta, vaníliakrémes citromtorta puding nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

242
tojás 3 db
finomliszt 3 púpozott ek
cukor 4 ek
napraforgó olaj 3 ek
víz 3 ek
1 csipet
sütőpor 1 teáskanál
citromlé 1 citromból nyert
finomliszt 2 evőkanál
cukor 4 ek
tojás 1 db
tej 5 dl
vaníliás cukor 1 ek