r
Nosalty Logó

Citromos szelet Sára konyhájából

Sárika konyhája-Bíró Sára
Citromos szelet Sára konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

886
Kalória
19.2g
Fehérje
110.6g
Szénhidrát
42.4g
Zsír
127.7g
Víz
446.1g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
60.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 886 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1773 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2101.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    127.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 886 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4203.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1054 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    1737 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    221.3 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    255.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 1773 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojások sárgáját a cukor felével és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a jól megmosott egész citrom reszelt héját és levét, az olvasztott vajat és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Megmossuk a habverőt és szárazra töröljük, felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukor másik részével.
  4. Majd hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre felvert és a cukor másik felével dúsított habját, és kanállal óvatosan összekeverjük, ne törjön össze a tojáshab.
  5. A masszát vajazott, lisztezett őzgerinc és muffin formába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük – tűpróbával ellenőrizzük.
  6. A tetejét porcukorral meghintjük. Nyári vendégváró:-)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...