r
Nosalty Logó

Citromos-mákos muffin Glaser konyhájából

Glaser
Citromos-mákos muffin Glaser konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

475
Kalória
7.7g
Fehérje
45.6g
Szénhidrátok
29.9g
Zsír
35.7g
Víz
152.7g
Koleszterin
2.5g
Rost
23.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    179.2 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4015.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.3 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    214.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 2843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 359 kcal

Elkészítés

  1. A tejet 2 ek cukorral felfőzzük, hozzáadunk 50 g vajat, és felolvasztjuk benne. Hozzákeverjük a mákot, citromlevet és a citromhéjat, kb. 5 percig főzzük. Egy kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A maradék vajat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
  3. A sütőporral elkevert lisztet és a mákkeveréket váltakozva a tojásos-vajas masszához kavarjuk.
  4. A masszát 12 szilikon muffin formába osztjuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A muffinokat tálalhatjuk egy finom citromos krémmel is. A krémhez keverjünk krémesre 150 g krémsajtot 100 g porcukorral és kb. 6 ek citromlével. Tegyük a krémet csillagcsöves nyomózsákba, és tálalás előtt nyomjuk a muffinokra.

További receptek

Csodás csokis muffin

Családunk nagy kedvence ez a recept, amit éveken át egy egyre csokifoltosabb, egyre szamárfülesebb papírról olvastunk le. Maga a sütemény persze maradt ugyanolyan: lustán összedobálós ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...