Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-joghurtos túrótorta

Citromos-joghurtos túrótorta
Citromos-joghurtos túrótorta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Lássuk, mit tudok kezdeni némi túróval, jópár pohár joghurttal és 2 citrommal?" koncepció alapján született ez a torta. Ehhez képest egy szuperfinom, könnyű, nyári édességet alkottam, amit tuti el fogok még készíteni egy párszor.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A túrókrémhez

A joghurtos krémhez

ajánlat

Készíthetjük kekszes alappal is, ha valaki azt jobban kedveli.

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A tésztához a lisztet átszitáljuk, belereszeljük a vajat, majd kézzel elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit (van. cukor, porcukor, mandula, végül a tojás), és lágy tésztává gyúrjuk.

  2. A tésztát folpack-ba csomagolva, a hűtőbe tesszük minimum 2 órára.

  3. Miután jól lehűlt, egy kivajazott, 26 cm átmérőjű kapcsos tortafomába nyújtjuk. (Legegyszerűbb, ha a tésztát a formában egy pohár segítségével nyújtjuk ki.)

  4. Sütőpapírt helyezünk a tésztára, arra pedig babot szúrunk. Így sütjük 15 percig, majd eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt, és további 5 percig sütjük, utána félretesszük hűlni.

  5. A krémhez a túrót krumplinyomón áttörjük, belereszeljük a megmosott citromok héját, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Jól összekeverjük.

  6. A joghurtot, a 2 citrom kifacsart levét, a kristálycukrot és a zselatint egy lábosban addig melegítjük, ameddig a cukor és a zselatin teljesen fel nem oldódik. (Semmiképp se forraljuk!)

  7. A joghurtos krémet és a túrós masszát jól elkeverjük, és a kihűlt tésztára öntjük. Minimum 4 órára hűtőbe tesszük.


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 39 998
elküldve: 16
receptkönyvben: 345
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

lills

Mióta szakács: 2012.06.09.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

joghuttorta, citromos túrótorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Isilya
Isilya Fri, 2014-03-28 09:25

Nem akarok az illetékes helyett nyilatkozni, de... :) A bab nehezéknek kell, amikor "vakon" azaz üresen sütöd elő a tésztát. Mivel nincs töltelék, ami leszorítja, hajlamos feljönni, puposodni. Ezt zárja ki a bab. ;)

yamilasun
yamilasun Thu, 2014-02-27 15:46

kedves lills!

szimpatikus a recept,szeretném elkészíteni,és annyi kérdésem lenne,hogy ezt a sütőpapír tetejére való babszúrást hogyan kell elképzelni,és mi a célja? illetve,hogy mivel rögzítjük a babot?

köszönöm: Flóra

388
finomliszt 200 g
vaj 100 g
vaníliás cukor 1 teáskanál
porcukor 50 g
mandula 20 g
tojás 1 db
citromhéj 2 citromból nyert
tehéntúró 250 g
porcukor 70 g
vaníliás cukor 2 ek
joghurt 375 g
cukor 60 g
zselatin 15 g
citromlé 2 citromból nyert