r
Nosalty Logó

Citromos-joghurtos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos-joghurtos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A joghurtos krémhez

Összesen 388 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A joghurtos krémhez

Összesen 3096 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A joghurtos krémhez

Összesen 235 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.8 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 388 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3862.4 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    805 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1276 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.1 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    850 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 3096 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 235 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A joghurtos krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet átszitáljuk, belereszeljük a vajat, majd kézzel elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit (van. cukor, porcukor, mandula, végül a tojás), és lágy tésztává gyúrjuk. A tésztát folpack-ba csomagolva, a hűtőbe tesszük minimum 2 órára. Miután jól lehűlt, egy kivajazott, 26 cm átmérőjű kapcsos tortafomába nyújtjuk. (Legegyszerűbb, ha a tésztát a formában egy pohár segítségével nyújtjuk ki.) Sütőpapírt helyezünk a tésztára, arra pedig babot szúrunk. Így sütjük 15 percig, majd eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt, éstovábbi 5 percig sütjük, utána félretesszük hűlni. A krémhez a túrót krumplinyomón áttörjük, belereszeljük a megmosott citromok héját, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Jól összekeverjük. A joghurtot, a 2 citrom kifacsart levét, a kristálycukrot és azselatint egy lábosban addig melegítjük, ameddig a cukor és a zselatin teljesen fel nem oldódik. (Semmiképp se forraljuk!) A joghurtos krémet és a túrós masszát jól elkeverjük, és a kihűlt tésztára öntjük. Minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 63503
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 27.

Ajánló

Készíthetjük kekszes alappal is, ha valaki azt jobban kedveli.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

"Lássuk, mit tudok kezdeni némi túróval, jópár pohár joghurttal és 2 citrommal?" koncepció alapján született ez a torta. Ehhez képest egy szuperfinom, könnyű, nyári édességet alkottam, amit tuti el fogok még készíteni egy párszor.

Hozzászólások

yamilasun

kedves lills! szimpatikus a recept,szeretném elkészíteni,és annyi kérdésem lenne,hogy ezt a süt?papír tetejére való babszúrást hogyan kell elképzelni,és mi a célja? illetve,hogy mivel rögzítjük a babot? köszönöm: Flóra

Isilya

Nem akarok az illetékes helyett nyilatkozni, de... :) A bab nehezéknek kell, amikor "vakon" azaz üresen sütöd el? a tésztát. Mivel nincs töltelék, ami leszorítja, hajlamos feljönni, puposodni. Ezt zárja ki a bab. ;)

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A joghurtos krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek