Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ciabattini

Ciabattini
Ciabattini
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zsemlék helyett megsüthetjük a rudakat ciabattanak is.

hozzávalók / 6 adag

Az előtésztához:

A tésztához:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előtésztához: A lisztet egy tálba szitáljuk. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe öntjük a vízben feloldott élesztőt és cukrot. Kevés liszttel elkavarjuk. Az előtésztát megszórjuk kevés liszttel, lefedve 60 percig hagyjuk kelni.
  2. A tésztához: Az előtésztát a maradék hozzávalókkal sima tésztává gyúrjuk, golyóvá formázzuk, és lefedve kb. 3 órát hagyjuk kelni. Átgyúrjuk, és további 3 órát hagyjuk kelni.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és 3 egyenlő részre osztjuk. A részeket átgyúrjuk, kb. 2 percig hagyjuk pihenni. A részekből három 20x30 cm-es téglalapot nyújtunk, a keskenyebb végeket kb. 1 cm-re visszahajtjuk, majd a hosszanti oldalról felsodorjuk.
  4. A rudakat 4 egyenlő részre osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva kb. 30 percig kelni hagyjuk.
  5. Betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 560
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: zsemle, bagel, kifli, briós, croissant, édes leveles, burek, pita, perec, hamburger-buci

egyéb elnevezések

olasz zsemle, kicsi ciabatta, olasz ciabatta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

704
finomliszt 500 g
friss élesztő 40 g
cukor 1 teáskanál
víz 500 ml
finomliszt 250 g
cukor 1 teáskanál
olívaolaj 160 ml
3 teáskanál