Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklapüré

Céklapüré
Céklapüré
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Melegen és hidegen is nagyon finom. Melegen köretként fogyasztható sült husikhoz vagy disznótoroshoz, hidegen akár pirítósra is tehető, vagy mártogatósként használható.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát hámozatlanul sós vízben feltesszük főni. (Én kuktában főztem, így 25 perc alatt megpuhult.)
  2. Megpucoljuk a hagymát, a fokhagymát, apróra vágjuk, és kevés olivaolajon üvegesre pirítjuk.
  3. Ha megfőtt a cékla, hideg vízben annyira lehűtjük, hogy meg tudjuk fogni, és meghámozzuk. Ezután kockákra vágjuk, hozzáadjuk a pirított hagymát és fokhagymát, sóval, őrölt köménnyel és ízlés szerint ecetes tormával ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük.
  4. Mikor már pürés, hozzákeverjük a tejfölt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 005
elküldve: 5
receptkönyvben: 103
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilla

Mióta szakács: 2011.10.07.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tejfölös céklapüré, tormás céklapüré

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hszilvi
Apanya / Hszilvi Fri, 2011-12-09 13:20

Halihó,
ezt az ételt azért találtad ki, hogy menjen :-) az asztaldísz színéhez?
Félre a viccet, nagyon fínom lehet, jó ötlet! Ki fogom próbálni!
pussz

Lilluska
Lilla / Lilluska Fri, 2011-12-09 15:06

Hát le sem tagadhatnám :-) Hát persze, hogy az asztaldíszhez készült, nem is köretnek :-) :-D
Puszi

172
cékla 1.5 kg
tejföl 2 dl
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
ecetes torma 2 teáskanál
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint