r
Nosalty Logó

Bazsalikomos zöldborsópüré

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Bazsalikomos zöldborsópüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1858 micro
Összesen 151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1831 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    1561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    713 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3716 micro
Összesen 301 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2076 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót - annyi vízben, amennyi éppen ellepi-, pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük. A főzővízből felfogunk valamennyit.
  2. Turmixban, vagy botmixerrel pürésítjük, a sót és a bazsalikomleveleket hozzáadva.
  3. A vajat is hozzákeverjük.
  4. A tetsző állag eléréséhez kevés főzővízzel hígíthatjuk a pürét.
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 35075
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 23.

Ajánló

Ha úgy tartja kedvünk, bazsalikom helyett mentát is használhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egész évben készíthetjük húsok mellé, de persze a tavaszi zsenge zöldborsószemekből a legfinomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...