Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos zöldborsópüré

Bazsalikomos zöldborsópüré
Bazsalikomos zöldborsópüré
8 perc / előkészület: 5 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egész évben készíthetjük húsok mellé, de persze a tavaszi zsenge zöldborsószemekből a legfinomabb.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha úgy tartja kedvünk, bazsalikom helyett mentát is használhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót - annyi vízben, amennyi éppen ellepi-, pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük. A főzővízből felfogunk valamennyit.
  2. Turmixban, vagy botmixerrel pürésítjük, a sót és a bazsalikomleveleket hozzáadva.
  3. A vajat is hozzákeverjük.
  4. A tetsző állag eléréséhez kevés főzővízzel hígíthatjuk a pürét.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 24 955
elküldve: 3
receptkönyvben: 312
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

zöldborsópüré bazsalikommal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fneeta
Neeta / fneeta Sun, 2014-10-05 18:20

Pont ezt kerestem! Kis változtatással ugyan, mert már semmiből nincs friss, de a maradék zöldborsó konzervből és pestóval csináltam. Egy kicsit turbóztam újhagymával még. A párom imádja. :)

151
zöldborsó 15 dkg
1 kk
bazsalikom 5 levél
vaj 2.5 dkg