Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Carnival tortelli

Carnival tortelli
Carnival tortelli
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek az olasz fánkocskának a receptje már régóta nem került a kezembe. Most ezt kérte a családom hétvégi sütinek.

hozzávalók / 4 adag

fánk tésztához

töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

fánk tésztához

  1. Egy kisebb láboskában felforraljuk a vizet a sóval és a margarinnal.
  2. Ezután hozzáöntjük a lisztet, és tűzön jól elkeverjük. Az sem baj, ha a liszt egy kicsit serceg, sül.
  3. Ezután levesszük a tűzről, és kézi elektromos dagasztóval egyenként belekeverjük a tojásokat. A keverés kb. 15-20 percig tart. Jól kidolgozott tésztát kell kapnunk.
  4. A fánktésztát ezután pihentetjük 30 percet.
  5. Egy kisebb lábasban felforrósítjuk az olajat, és kis kanállal beleszaggatjuk a fánkokat. Letakarjuk fedővel. Amikor szép aranybarna, megfordítjuk a fánkokat, majd ismét letakarjuk az edényt. Így a tortellik szépen megduzzadnak!
  6. Papírtörlőre szedjük, és lecsepegtetjük róla az olajat.

töltelékhez

  1. A tojások sárgáját és a cukrokat fehéredésig keverjük egy lábaskában.
  2. Ezután hozzátesszük az étkezési keményítőt és a tejet. Simára keverjük.
  3. Közepes lángon besűrítjük, és amikor a krém állagot elértük, levesszük a tűzről. Hűlni hagyjuk.
  4. A langyos krémet habzsákba tesszük. A kihűlt fánkocskákat hegyes késsel bevágjuk, és megtöltjük a vaníliás krémmel.
  5. Tálra rakjuk, és porcukorral meghintve kínáljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 814
elküldve: 2
receptkönyvben: 225
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 2

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
457 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olasz fánkocska, vaníliakrémes fánk, vaníliás fánk

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

krizsanedi
krizsanedi Thu, 2015-02-12 19:37

Kedves Lizinka!
Azt szeretném kérdezni, hogy a 4 adag fánk körülbelül hány darabot jelent?
Üdv

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Thu, 2015-02-12 20:39

Szia!
Én egy nagyobb méretű teáskanállal szaggattam az olajba. Nekem ebből 35 db fánkocska lett. Remélem tudtam segíteni.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-02-11 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

658
víz 2.5 dl
1 csipet
margarin 8 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 3 db
napraforgó olaj 1 dl
tojássárgája 2 db
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
étkezési keményítő 2 evőkanál
tej 2 dl
porcukor 1 csapott ek