r
Nosalty Logó

Carbonara spagetti

SPAR
Carbonara spagetti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

603
Kalória
25.9g
Fehérje
76.2g
Szénhidrát
20.5g
Zsír
37.7g
Víz
245.4g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 16% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2413 kcal
  • 16% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 16% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1253.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 603 kcal
  • 16% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5013.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1724 mg
  • Nátrium
    1636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    304.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    150.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1070 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 2413 kcal
  • 16% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 369 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, majd száraz serpenyőben pirítsuk meg jó ropogósra. Szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük félre.
  2. A tojásokat üssük egy tálba, majd verjük fel. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, fokhagymát, és ízesítsük sóval, borssal, majd az egészet keverjük össze.
  3. A tésztát főzzük meg, de mielőtt leöntetnénk a levét, tegyünk félre belőle fél decivel. Szűrjük le a tésztát, és azonnal, még forrón dobjuk abba a serpenyőbe, amiben a szalonnát pirítottuk, de már ne égjen alatt a láng.
  4. A forró tésztára öntsük rá a tojásos keveréket, gyorsan kezdjük el kavargatni, majd addig adagoljuk hozzá a félretett főzővizet, amíg egy krémes szósz be nem vonja a tésztát. (Ha a tészta már nem lenne elég forró, akkor kapcsoljuk be alatta a lángot, de csakis a legkisebb fokozaton, és addig keverjük, amíg krémes nem lesz.)
  5. Legvégül adjuk hozzá a pirított szalonnát, és tálalásnál szórjuk meg a tetejét aprított kakukkfűvel és extra borssal, valamint sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p

Krémes, szaftos olasz tészta, ami pillanatok alatt elkészül.

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

Szaftos brassói aprópecsenye

A brassóiról rengeteg legenda kering - hogy a brassói gyorsvonaton készült először, mások szerint Brassóban találták ki. A helyzet az, hogy már a XIX. századi szakácskönyvekben is ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...