Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cápa muffin

Cápa muffin
Cápa muffin
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Beírtam Google-ba, hogy cupcake, és egy ilyen képet is kidobott. Nagyon megtetszett, rögtön eldöntöttem, hogy fogok ilyet csinálni, be is jártam az egész környéket ételszínezékért, de sehol sem találtam, míg egy szép napon a gimis rajztanárnőm elmesélte, hogy ő a  Tescoban veszi. Hála istennek nem Tesco minőség, mindenesetre 100 forinton alul adják, úgyhogy megvettem, és megsütöttem a cápás muffint. Sokat szenvedtem a fondant-tal, mert még sosem csináltam, és a recept, amit szintén a tanárnőm küldött, túl soknak tűnt, én pedig igyekeztem megtartani az arányokat, és kevesebbet csinálni. Nem sikerült... Lisztet adtam hozzá, mert elfogyott a porcukor, ezért üzenem azoknak, akik ilyet akarnak csinálni, hogy liszttel egy rémálom lesz bármit is formázni belőle, mert morzsalékos lesz. A hab sem volt könnyű, mert túl sok margarint adtam hozzá (a receptbe már kevesebbet írtam), ezért a fél tubus festéket bele kellett csepegtetnem, mire végre tengerzöld lett. Szóval megszenvedtem ezzel a recepttel, mivel végül is én raktam össze egy kép alapján, de aki a leírásom alapján készíti el, annak könnyebb lesz. Sok sikert hozzá!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A habhoz

A cápauszony fondanthoz

A bónuszhoz

ajánlat

Meleg nyári napokra van tervezve limonádé, vagy jeges szörp mellé, mert ehhez kivételesen nem a tej való.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát készítjük el először: felolvasztjuk a margarint, habosra keverjük a tojásokat, és az olvadt margarint hozzáadjuk. Tovább keverjük, majd beleöntjük a cukrot. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sütőport, és a vaníliás cukrot. Tovább keverjük. Az állaga hasonlítson a piskótatésztához, ne legyen túl híg, különben sütés közben összeesik.
  2. Melegítsük elő a sütőt, és a muffinsütőbe tegyünk papírkosárkákat. Háromnegyedig töltsük meg a kosárkákat a tésztával, és tegyük be őket sülni.
  3. Egy másik tálban elektromos habverővel a leggyorsabb fokozaton verjük fel a tojásfehérjét, majd hozzáadva a tejszínt keverjük még jobban. Adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük el lassabb fokozaton. Itt jön a nagy kérdés, milyen színűre akarjuk a tengert. Ha margarint teszünk bele, zöldeskék lesz, vajjal még nem próbáltam, de gondolom, attól kevésbé lesz zöldes. Viszont azért jó a zöldeskék, mert nagyon emlékeztet a tengerzöldre. Addig csepegtessük bele a festéket, míg el nem érjük a kívánt színt (lehetőleg minél kevesebbet tegyünk bele, mivel nem egészséges!)
  4. Ha a muffinok megsültek, vegyük ki őket egy konyharuhára, hadd hűljenek ki. Amíg forróak, nem szabad díszíteni, mert szétfolyik rajtuk a hab.
  5. Ha kihűltek, kanalazzuk a habot habzsákba, és egy nagyobb hold alakú fejjel nyomjunk habot körkörösen minden muffinra.
  6. Készítsük el a fondantot, gyúrjuk össze az összes hozzávalóját, és annyi színezéket csepegtessünk hozzá, amennyitől egyenletes kék színe lesz. Nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagra, és késsel vágjunk ki belőle cápauszony formákat. Nyomjuk bele az uszonyokat a habba. Ha nem állnak meg egyenesen, az vagy azért van, mert túl vékonyra lett nyújtva, vagy azért, mert túl puha lett, ez esetben adjunk hozzá még porcukrot.
  7. Ha úgy érezzük, nem elég látványos az eredmény, szórjuk meg a tetejüket színes tortadarával, hogy a cápáknak legyen mit enniük :)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 599
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
75 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: muffin
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos fondant muffin tortadarával, cápa alakú muffin

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Sun, 2011-08-14 13:05

Lehet, mert en is belekevertem az etelszinezeket. Repatortat sutottem, a tetejen feher krem volt, a kis narancsszinu repak nagyon feldobtak az egeszet.

Judit71
Judit71 Thu, 2011-08-11 23:58

Itt egy újabb vagánykodásod eredménye! Csúcs ez a muffin:)))) Csak így tovább!

volfi
volfi / volfi Thu, 2011-08-11 21:16

Csatlakozom, én se szenvednék ezzel, a marcipán jól kezelhető, és finom, eleve színezetten is kapható. Ezzel együtt mókás egy eledel :)

witch
witch / witch Thu, 2011-08-11 14:47

Kedves Fonott Kalacs!
Marcipannal lehet, hogy konnyebb lenne a diszites es nem is fontos boltban vasaroltat hasznalni. Egyenlo mennyisegu daralt mandula meg porcukor kevereke 1-2 kanal vizzel (plusz az etelszinezek). Ez egy konnyen kezelheto/formazhato massza. Ezt a marcipan receptet en is a Google-ba beirva talaltam, eppen repatortat sutottem es nem akartam a draga boltibol kesziteni a kis repakat a tetejere.
udv:witch

Fonott Kalács
Fonott Kalács / Fonott Kalács Sun, 2011-08-14 12:39

Na látod, ez eszembe se jutott, hogy marcipánt házilag is elő lehet állítani, de köszi hogy szóltál, bár nem tudom hogy azt lehet-e festeni...

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-08-11 11:24

Minden elismerésem ehhez a jó kis türelemjátékhoz! Jópofa sztori és a fotód meg egyenesen lenyűgöző!
Gratulálok, Edit

790
tojás 3 db
margarin 150 g
cukor 180 g
finomliszt 250 g
sütőpor 2 tk
tej 3 dl
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 1 db
habtejszín 20 ml
porcukor 150 g
margarin 50 g
ételfesték 2 csepp
víz 3 ek
zselatin 0.5 ek
méz 1 ek
margarin 0.5 ek
porcukor 500 g
ételfesték 2 csepp
színes cukorka 2 ek