Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-meggyes catuccini paradióval

Csokis-meggyes catuccini paradióval
Csokis-meggyes catuccini paradióval
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hónapja jöttem haza Toscanából (innen származik egyébként a catuccini is), ahol diákcsere keretében töltöttem el egy hetet. Nagyon-nagyon kedves családot sikerült kifognom, ez a pár nap elég volt hozzá, hogy nagyon megkedveljük egymást. A családomnak egy kisebbfajta „Olaszország ízei” túlélőcsomagot küldtek parmezánnal, sonkával, csokikkal és egy zacskó catuccinivel. Itthon persze villámgyorsan felbomlott a csomag, s mivel ez volt első találkozásom a süteménnyel, nyugodtan elmondható, hogy szerelem volt első ízlelésre. Azonban az általam történő elkészítésére csak most, Anyák napja alkalmából került sor. A receptet egy olasz receptes oldalról kerestem ki (www.ricette.giallozafferano.it), s csupán annyit változtattam rajta, hogy mandula helyett paradió került bele (mivel csak ez volt itthon), és felpörgettem egy kis csokival (mert az soha nem ártott még semminek) és aszalt meggyel. Már el is fogyott.:)

hozzávalók / 4 adag

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 2 tojás + 1 szétválasztva
  • fél cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 kk fahéj
  • fél kk őrölt ánizs
  • fél kk őrölt kardamom
  • 5-10 dkg paradió
  • 5-10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
  • 1 bő marék aszalt meggy

ajánlat

Egy jó kávé mellé minden mennyiségben.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra.
  2.  Egy tojásfehérjét kivéve az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy a tepsi hosszába két, kb. 5 cm széles kígyót formázunk belőle. Megkenjük őket a maradék tojásfehérjével.
  3. Ezután 190 °C-on 20 percig sütjük, majd még félig nyersen kivesszük a sütőből, és kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, s a szeletek legnagyobb felületű oldalával felfelé további kb. 10-15 percig sütjük őket, 170 °C-ra visszacsökkentve a hőmérsékletet.
  4. Amint kijöttek a sütőből, már tálalható is. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 230
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahejja

Mióta szakács: 2012.10.29.
13 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis catuccini, catuccini csokival, catuccini aszalt gyümölccsel, biscotti, biscotti csokival, biscotti aszalt meggyel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!