Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás pogácsa

Burgonyás pogácsa
Burgonyás pogácsa
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (144)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagyobbik fiam nagy pogácsa-rajongó, de elég nehéz volt olyan fajtát csinálni, amit másnap is meg lehet enni. Több burgonyás pogácsa receptet is kipróbáltam, de a legjobban ez ízlett a "célközönségnek".
Egyébként a recepthez mellékelt képen fél adag tésztából készült mennyiség van, mert az eredeti recept szerint két nagy tepsi lesz, ami nekünk sok...:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tésztát ne nyújtsuk túl laposra, mert úgy nem az igazi, ill. ne használjuk a legkisebb formánkat, vegyük elő nyugodtan a nagyobbakat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. Közben a burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük.
  3. Ezután az összes hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük, és (akár robotgéppel is) simára dagasztjuk. (Én a margarint beledobom az összetört krumpliba, és megvárom, amíg ott "olvad el", igy könnyebb vele utána dolgozni.)
  4. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Lisztezett gyúródeszkán kb 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk, és (ha van türelmünk hozzá) többször "áthajtogatjuk". Miután kiszaggattuk, a tetejét felvert tojással megkenjük, és forró sütőben 40 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 207
össznézettség: 304 141
elküldve: 64
receptkönyvben: 2 575
elkészítve: 148/204
Facebookon megjelent: -

szakács

Ibóka

Mióta szakács: 2010.05.13.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

krumplis pogácsa

Hozzászólások (144)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

H.Mónika
H.Mónika Sat, 2016-12-31 20:34

Kedves Ibóka! Ma elkészítettem a pogácsát, nagyon finom lett. Volt türelmem, hajtogattam 3-szor, közben kenegettem liba zsírral és került bele némi kis napraforgómag is. A sóval bajban voltam, mivel az egyik hozzászóló 1 evőkanalat, és egy másik komment hármat írt, maradtam a köztes kettőnél. Elbírta volna a hármat. DE így is tökéletes. Kösz és BÚÉK!

ildike1988
ildike1988 Tue, 2016-02-23 19:54

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! Ugyanennyi mennyiségből készítettem, annyi változtatással, hogy durumlisztet használtam, valamint szójatejet , kizárólag növényi alapanyagú margarint, és csak a tojások sárgáját tettem hozzá, mert tej és tojásfehérje érzékeny vagyok, de így is nagyszerű lett!

kmary2
kmary2 Fri, 2015-10-09 10:27

Húúú, a legjobb burgonyás pogácsa recept! Már megcsináltam 3x, és elfogy az utolsó szemig! Én már csak így fogom csinálni semmit nem változtatok. Csak annyit fűznék hozzá, hogy kb. sót érdemes írni, mert nekem az első nagyon sótlan lett, és ahogy előttem írták bőven elbírja a sót. :)

margitcifra
margitcifra Sat, 2015-05-09 17:44

Most lett kész a pogácsa, finom lett nagyobb de én 3 csapott evőkanál sót tettem bele és azt mondhatom hogy nem lett elsózva, sőt..........Egyébként kifogástalan recept.Köszönöm szépen.

molnarrena
molnarrena Sat, 2015-02-07 17:42

Kedves Ibóka!
Én csak pár hete bukkantam rá erre a receptre, de azóta már harmadjára sütöm, függő lettem. :) Nagyon szeretek kelt tésztákat sütni, de a krumplis pogácsák valahogy mégsem lettek régebben az igaziak. Na de azóta... Munkába péksüti helyett, esti buliba sörkorcsolyának is készítettem. Annyit változtattam rajta, hogy nem margarinnal, hanem házi zsírral sütöttem az utolsó alkalommal, így még puhább. Köszönet a receptért!

Meg egy kis kotyogás: fentebb kérdezték, hogy mennyi az "annyi" só. Nekem édesanyám (aki 30 éve szakács) úgy tanította, hogy 1kg liszt-egy evőkanál só. (púpos-lapos, ki mennyire eszik sósan)

Ibóka
Ibóka / Ibóka Sun, 2015-02-08 11:46

Kedves molnarrena!
Örülök, hogy izlik a pogi! Mivel semmilyen recept nem szentirás, nyugodtan lehet bármit változtatni rajta (sőt, szerintem pont a változtatásoktól lesz egyre jobb és jobb). Sajnos és a zsirral való sütést nem nagyon tudom kipróbálni, mert igazából még margarint sem lehetne ennem.... :) De biztosan finom ugy is!
A sóról: nálam ez nagyon nehéz ügy, mert én iszonyúan sózok mindent, a párom pedig olyan "elvetemült" alak, hogy néha még a paradicsomot is só nélkül eszi. :) A lényeg, hogy ami nekem elég sómennyiség, annak ő már a felénél óbégat, hogy megint agyonsózom az ételt :) Szóval nekem elég nehéz igy felmérni, hogy mennyi is az "elég" sós. Amit lehet inkább főzés-sütés után sózok meg magamnak, persze a pogácsa nem ez a kategória. :)

marusko
marusko Fri, 2014-07-11 19:18

Kicsit tévesztő a 100dkg liszt inkább, kilot- kg kellett volna írni , amúgy most sütöm ,majd írok milyen lett , és köszi a receptet ! ;)

Nyuszika03
Nyuszika03 Sat, 2014-01-25 15:58

Az en Ferjem nagy kritikus!! Imadja a krumplis pogacsat.. hajdanan volt egy nenike aki a legfinomabbat csinalta neki.. :) Ma ugy dontottem megprobalom a " lehetetlent".. Most gyurom be a tesztat.. Remelem szeretni fogja.. Annyi kulonbseggel csinalom,hogy porelesztot hasznalok,mert itt nem lehet kapni frisset! IZGULOK!! :D Majd megirom a vegeredmenyt is.. :)

jeferzon
jeferzon Tue, 2013-03-26 17:35

Elkészitettem másfél kiló burgonyával jó sok lett. Pénteken szedtem medvehagymát azt is kevertem hozzá felapritva , finom lett csak kicsit sotlan.

boanka
boanka Sun, 2013-01-27 13:08

Sziasztok!
Már hónapok óta sütöm ezt a pogit,gondoltam most írok, mert ez nagyon bejött!
Én sem szoktam hajtogatni,a tetejére mindig szórok reszelt sajtot is...mennyei:-) Ipari mennyiséget sütök és a legtöbbjét le szoktam fagyasztani (fagyó-mániás vagyok), el kell mondjam a fagyasztás semmit nem von le az élvezeti értékéből, viszont nagyon jó hétköznapokon csak úgy előkapni és máris ott az isteni pogi.
Köszönöm a receptet az egész család nevében! (Anyunak is meg kellett adnom,egyszer vittem nekik és odáig voltak érte) :-)))

Maros Gyöngyi
Maros Gyöngyi Fri, 2015-01-16 17:23

Szia, Boanka!
Segíts, mert nem értem hogy az a bizonyos fagyasztás, még a nyers tésztára, vagy a készre vonatkozik??????????????
Légyszi válaszolj, mielőtt beteszem süssem, vagy ne süssem?????
Köszönöm, és üdv: Gyöngyi

boanka
boanka Fri, 2015-01-16 18:21

Szia Gyöngyi!
Sajnos csak most láttam a kérdésedet.
Én a pogácsát megsülve fagyasztom le, természetesen csak miután kihűlt!
Hetekig megőrzi a frissességét, feltéve ha van alkalma megmaradni hetekig:-)
Volt, hogy az utolsó darabok ki tudja hány héttel sütés után akadtak a kezembe a fagyasztóban. Mondhatom, kiengedés után olyan volt, mint új korában!
Elnézést a késői válaszért, talán egy párat bedobtál a fagyóba...:-)

Maros Gyöngyi
Maros Gyöngyi Sat, 2015-01-17 10:11

Kedves Boanka!
Köszönöm, hogy egyáltalán válaszoltál, erre nem is gondoltam, hogy itt valaki is figyel a másikra :-(
Még tegnap óta hezitálok, nem készült még el, piszkosul tartok a sütéstől, nekem már annyi kudarcom volt a pogácsákkal, hogy Te, azt el sem tudod képzelni...
Csak ne szeretném annyira!
Köszönöm a jó tanácsod, a fagyasztóval kapcsolatban! Ahogy megcsinálom, azonnal értesítelek....
Kellemes, szép hétvégét kívánok ♥

boanka
boanka Sat, 2015-01-17 12:02

Nyugi, ne félj tőle, nem bánt:-)
Ha felhívhatom a figyelmedet néhány dologra talán nem félsz majd ettől a finomságtól...
A burgonyát jól hűtsd ki, mielőtt beledolgozod a lisztet. Ha összegyurmáztad, letakarva keleszd a duplájára. Én letakarom sütőpapírral és beteszem az ágyba egy nagypárna alá. kb. 1 óra múlva szépen megkel. Aztán nyújtás és kiszaggatás után a tepsiben szintén hagyom még másodszor is megkelni, kb. úgy fél órát, persze ezt nem lehet hideg helyen, mert az nem segíti az élesztőt, sőt:-) Utána szépen megkenem tojással, a felére szoktam szórni reszelt sajtot is és be a sütőbe. A sütőajtó nyitogatása nem tesz jót neki, még ez fontos. Elnézést, hogy kéretlenül osztottam a tanácsokat, csak segíteni szerettem volna:-)
Szép napot és fini pogácsákat kívánok Neked mára! (is)

Maros Gyöngyi
Maros Gyöngyi Sat, 2015-01-17 13:21

Szia, Bianka???? Így szólíthatlak????
A Burgonya már azonnal fel lesz téve főni.
A tanácsaidat, sorra bevéstem az agyamba, már csak a "munka" és a reményem maradt hátra :-) Tudod, a remény hal meg utoljára, így estére, hiszem, hogy az eredmény, kiderül :-)
Aranyos vagy és köszönöm, hogy időt szentelsz rám!
További szép napot kívánok.

boanka
boanka Sat, 2015-01-17 16:18

Szólíthatsz Biankának is, de egyébként Andinak hívnak:-)))
Biztosan sikerülni fog, legközelebb már becsukott szemmel is menni fog!
Nagyon szívesen és sok sikert!:-)

Maros Gyöngyi
Maros Gyöngyi Sun, 2015-01-18 20:55

Szia, Andika!
Szégyen, hogy még most írok, de pénteken annyira kikészültem, hogy elfelejtettem írni, aztán szombaton elmentem, most jöttem haza Egerből. Ne tud meg, milyen útviszonyok voltak visszafele.... Lényeg, hogy itthon vagyok!
A pogit, megfeleztem, alapból ezzel kezdtem, így is rengeteg lett, és el is vittem magammal, amiért csak elismerést kaptam, egy kis megjegyzéssel, hogy "talán egy kis só hiányzik belőle". :-)
Gondold csak el, ha nem sós vízben főzöm meg a krumplit, akkor mennyire sótlan lett volna...
Elég sok lisztet kellett tettem utána, ez okozhatta a sótlanságát.
Finom, puha, és lényeg, hogy újra csinálni fogom, és Neked van igazad, nem szabad tőle félni, így legközelebb, kevésbé görcsösen kezdek hozzá!
Utólag könnyű ezt mondani.
Bármikor van valami finomságod, kérlek, oszd meg akár velem is, örömmel veszem!
Köszönök, mindent, és nagyon szép estét, kellemes pihenést.

boanka
boanka Mon, 2015-01-19 20:06

Szia Gyöngyi!
Örülök, hogy sikeres volt a pogi-projekt!
Nagyon szívesen "segítettem" -már ha ez segítség volt-, csak többen hozzászólva okosabbakat sütünk ki:-)
Neked is szép estét és jó pogizást!:-)

boanka
boanka Sat, 2015-01-17 12:07

Szia!
Ezek a kérdések teljesen elkerülték a figyelmemet...de talán olvastad, amit Gyöngyinek válaszoltam: kisütve fagyasztom le, őszintén nyers tésztával még sosem próbálkoztam. Meg talán nem is lenne értelme, hiszen a fagyós megoldásnak épp az a lényege-legalábbis nekem-, hogy pillanatok alatt friss pogácsa-péksüti-kenyér van az asztalon:-)

boanka
boanka Sat, 2015-01-17 16:15

Igazán nincs mit!:-)
Ha előre ki tudom venni, akkor szobahőmérsékleten, ha gyorsan kell, akkor mikróban. Sütőt nem szoktam emiatt bekapcsolni:-)

Maros Gyöngyi
Maros Gyöngyi Sun, 2015-01-18 21:11

Belekotyogok......
Lányok, nem tudom, használni a hűtőt (nem a fagyasztót)?
Mikor elmegyek 1-2 napra és friss kenyerem maradna a szekrényben, akkor azt szoktam betenni hűtőbe, és nem kell vennem kenyeret mikor újra itthon vagyok, mert pont olyan marad az állaga, mint mikor betettem.
Kivétel után, csak szobahőmérsékleten hagyom, mire fogyasztom, akkorra tökéletes! Spórolásra csak egy tipp.......

boanka
boanka Mon, 2015-01-19 20:01

Persze, én a frissen vásárolt kenyeret szeletelve fagyasztom, több hét után is isteni friss a mélyből elővéve...így sohasem dobok ki száraz kenyeret, mert mindig friss van:-)
Imádom a fagyót!:-)))

nettunderke
nettunderke Fri, 2013-01-25 20:33

Ma elkeszult. Nekem meg kb 30 dkg liszttel tobb kellett bele; es igy is nagyon lagy volt a tesztaja; de isteni finom lett. Elfogom kesziteni maskor is. Koszonom a receptet a csaladom neveben is.

Eva17
Eva17 Sun, 2012-12-30 18:21

Köszönöm a receptet,isteni finom!!! Nekem 30 perc sütés böven elégnek bizonyult.

villers
villers Sun, 2012-12-30 14:33

Sziasztok!
Megírná valaki, hogy mennyi az "annyi" só? Köszi

nagytniki
nagytniki Mon, 2012-12-24 14:04

most kel a tészta, kíváncsi vagyok, holnapra viszem vendégségbe, remélem sikert aratok vele :)
már ha marad holnapra...mert ha nem, gyúrhatom a következő adagot :D

Trixi63
Trixi63 Wed, 2012-12-05 15:17

Kedves Ibóka!
Azt szeretném kérdezni,hogy alsó-felső sütésen is 200 fokon kell sütni,és 40 percig? Nem szárad ki nagyon? (sajna nincs hőlégkeveréses sütőm:( És ha hajtogatjuk,azt hányszor? Ami a képen van az a hajtogatott változat? Nagyon-nagyon guszta!!!
Bocsánat a sok kérdésért, de szeretném,hogy nekem is jól sikerüljön,mert nem vagyok egy nagy pogácsa sütő.
Köszönöm a válaszodat előre is.
Üdv. Trixi

gedeszilvia
gedeszilvia Tue, 2012-11-27 21:56

Sziasztok! A recept szuper - ma sütöttem meg, délután 5-re lett kész a 2 tepsi,most este 9 lesz,de már csak 3 db van belőle! ( pedig az én verzióm kicsit sótlan lett ) Az első normális pogácsám! Nálam a pogi alja kicsit kemény, a közepe puha - de ez sütő függő gondolom. Fincsi!!!!

sberika
sberika Sat, 2012-11-24 14:26

Köszönöm ezt a fantasztikus receptet!Ma megsütöttem,isteni finom lett!

mukifeju
mukifeju Sun, 2012-10-28 21:38

Ma sütöttem életem ELSŐ pogiját (és még mindig sül, mert nagyon sok jött ki belőle, személyesen 66db) :)
Ez szuper recept és írtó könnyű!!
Én légkeveréses sütést használtam és 2 tepsit tettem bele, és nem kell így 40 percig sütni :)
A férjemet idézem: "Na még eszek egyet és alszok."
Ezt most mondta 4-ére. Szóval nem lehet abba hagyni az evését. Én is tapasztaltam :)
Köszönöm, hogy megosztotad velem/velünk ezt a szuper pogi receptet!!!!

fehkat
fehkat / fehkat Sun, 2012-10-28 19:30

Én a nagy adagot sütöttem és máskor se fogok kevesebbet. Bevonult a családi kedvencek közé! Köszönet érte!!!

Sziszó1113
Sziszó1113 Sat, 2012-10-27 11:39

Kedves Ibóka!

Köszönöm Neked ezt a fantasztikus pogi receptet!!!!!
Nagyon egyszerű,és isteni finom!!!!!!!!!
Még biztos nagyon sokszor el fogom készíteni!
Köszi! ;)

Zsófi69
Zsófi69 Thu, 2012-10-25 14:46

Most sül a második tepsivel! Az első még forrón eltűnt .... hiába keresem ....! Ebből is gondolom, hogy nagyon finom lehet! A következőből menekítek magamnak is! Nagyon köszönöm a receptet!

letenovicskata
letenovicskata Wed, 2012-10-24 21:26

Kedves Ibóka!
Tegnap elkészítettem életem első krumplis pogiját. Azt kell, hogy mondjam fantasztikusan sikerült.
Kicsit kisebb átmérőjű szaggatóval csináltam. Valamivel több mint 100 darab lett belőle. A gyerekek már most imádják! Az első adag mikor kisült, nem sokáig tartott. Úgy kellett eldugni előlük, hogy ma tudjanak belőle vinni a suliba. Ma még finibb volt.Egyszerűen mennyei! Biztos, hogy még nagyon sokszor elfogom készíteni. Köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet.Kata

vadaszedit
vadaszedit Sun, 2012-09-30 21:27

A hétvégi ebédből maradt egy csomó krumplipüré. Nézegettem a krumplis pogácsa recepteket, és erre a receptre esett a választásom. Most sült ki, nagyon nagyon finom pogácsa recept. Ezen túl csak így fogom készíteni a krumplis pogácsát.

kingaxy
kingaxy Wed, 2012-09-26 19:49

Isteni lett!!!!!!! Mentve, s sokszor megfogom csinálni!! :) Kössszi!!!

zafirov
zafirov Thu, 2012-08-16 16:03

Most sült ki és isteni finom, ugyan csak fél adagot készítettem próba képpen, de kár volt nem bízni ebben a szupi kis receptben. Nem baj hétvégén buli és ez teljesen tökéletes pogi, pedig tk tönköly lisztből készült :-)) Gyors és tényleg mindenből annyi kell bele mint a receptben. Az alja picit ropogós a többi része isteni puha. Egyszóval köszönet érte:-))

Nyuszkóka
Nyuszkóka Fri, 2012-06-08 14:15

Na akkor most neki fogok és megcsinálom,természetesen 1 kiló lisztből,..hja akinek kamasz gyereke van...ha elkészült referálok.

szommertibi
szommertibi Tue, 2012-06-05 20:37

Sziasztok,szeretném kipróbálni én is,esetleg azt lehet tudni,hogy kb hány darab pogácsa lesz ennyi hozzávalóból??
Hegyi összejövetelre készülök és leszünk vagy 15-en :)

Ibóka
Ibóka / Ibóka Wed, 2012-06-06 19:45

Kedves szommertibi! Ahogy a "story"-ban is irtam, a fényképen egy fél adagból készült mennyiség szerepel. Az egészből adagból minimum két tepsi "jön ki", lehet, hogy 15 emberre már érdemes dupla adagot (azaz négy tepsit) késziteni. Bár attól függ, mennyire éhes a társaság! :)

1588
finomliszt 1 kg
burgonya 1 kg
margarin 25 dkg
friss élesztő 5 dkg
tej 1.5 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
tojás 1 db