r
Nosalty Logó

Burgonyás pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ibóka
Burgonyás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1588 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6355 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 243 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    225 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 1588 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146 g

Zsír

  • Összesen
    230 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3727.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1975 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    912.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    899.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2280 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    836 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 6355 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. Közben a burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük.
  3. Ezután az összes hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük, és (akár robotgéppel is) simára dagasztjuk. (Én a margarint beledobom az összetört krumpliba, és megvárom, amíg ott "olvad el", igy könnyebb vele utána dolgozni.)
  4. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Lisztezett gyúródeszkán kb 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk, és (ha van türelmünk hozzá) többször "áthajtogatjuk". Miután kiszaggattuk, a tetejét felvert tojással megkenjük, és forró sütőben 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 190
  • 7 napos nézettség: 1035
  • Össznézettség: 534206
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 27.

Ajánló

A tésztát ne nyújtsuk túl laposra, mert úgy nem az igazi, ill. ne használjuk a legkisebb formánkat, vegyük elő nyugodtan a nagyobbakat!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Burgonyás pogácsa
Ibóka 8 recept

A nagyobbik fiam nagy pogácsa-rajongó, de elég nehéz volt olyan fajtát csinálni, amit másnap is meg lehet enni. Több burgonyás pogácsa receptet is kipróbáltam, de a legjobban ez ízlett a "célközönségnek". Egyébként a recepthez mellékelt képen fél adag tésztából készült mennyiség van, mert az eredeti recept szerint két nagy tepsi lesz, ami nekünk sok...:)

Hozzászólások (92)

Éva-Anyóca

jaj de guszta!

illesera

A mindenit, de jól néz ki !!! ezt kipróbálom! ha nem lenne már kés?, most rohannék legszívesebben ,és megsütném! és hogy még másnap is finom...szuper! megy a receptkönyvbe ! köszi :)))) era

illesera

Ja, csak még annyit, hogy te az egész adaghoz kb mennyi sót teszel ? köszi era

Törölt felhasználó

Burgonyàs pogàcsa, gyerekkorom kedvenc ètele! Ebbol dupla adag, 34 ève hogy nem ettem krumplis pogàcsàt, itt az ideje ùjra enni!! Kèrdezhetnèk valamit? Hàny gramm egy csomag friss èleszto? 34 ève kulfoldon èlek, nem tudom mennyi èleszto kell bele. Friss èlesztot tudok venni a kenyèrboltban, csak itt a mennyisègek kulonbozoek. Elore koszonom a vàlaszodat! Eve

gömbicica

Igaz, hogy nem én lennék az illetékes, de hátha nem néz be a "receptgazda" mostanában. Egy csomag friss éleszt? 50 g. Ibóka receptjéhez még annyit hozzátennék, (nem tudom szabad e?) hogy a tészta állaga nagyban függ attól, hogy milyen min?ségü krumplival van szerencsénk találkozni. Nem szerencsés megadni a lisztmennyiséget. Esetleg csak ugy, hogy irányadóként. Ha kevésbé szürjük le a krumplit, vagy az vizesebb, akkor lehet, hogy csak egy ragacsos massza lesz, és egy kezd? nem fog tudni vele mit kezdeni. (-Hü! elképzelem magam a deszka el?tt egy ragacsos masszával, amib?l más mennyei pogit süt :-(. Mit filóznék, hogy mit rontottam el? :-( A másik: nem mindegy, hogy a melegen áttört krumplit (mert gondolom Ibóka igy tette, mivel rádobta a margarint, és ott elolvadt) hidegen dolgozod össze a liszttel, vagy melegen. Ha meleg krumplival gyurunk valamit, az nagyon visszalágyul, mire meghül, és szaggatható lenne a sütéshez. Bocsánat, hogy okoskodom, de ha valami kezd? nekiáll ennek a remek pogácsának, lehet, hogy nem lesz sikerélményben része :-( Én sima tejfölös sajtos pogácsához 1 kg liszthez max 50 g. sót szoktam tenni. Ha már a krumpli is sós vizbe f?tt, igy nem tudom. Izlés dolga. 50 évesen már az az én tapasztalatom, hogy amit g. -ra kimérve csinálok pontosan betartva mindent, az nem sikerül mindig ugy, ahogy szerettem volna. Jó! Nem ez a jellemz?. De én mivel már sokat sütöttem, tudok korrigálni. Egy kezd? (én is voltam) tapasztalat hiányában nem biztos, hogy megteszi. És ha nem sikerül a müve, akkor lehet, hogy elkedvetlenedik, és nem áll a deszka mellé egyhamar. Pl. kezd? háziasszonynak tanácsként: az éleszt?t pici cukorral kell felfuttatni a tejben. Cukor nélkül nem biztos, hogy sikerül. Tényleg bocsánat, hogy belekotyogtam. üdv.edi Szóval ez a recept annak TÖKÉLETES, aki már tapasztalt sütisüt?. Lehet, hogy tényleg tökéletes állagot ad a kiló liszt kiló krumplival. Még valami eszembe jutott. Az egy margarin az 25 dkg. Nekem ez magától értet?dik, de lehet, hogy nem mindenki tudja. F?leg, ha külhonból tiszteli meg látogatásával az oldalt.

Törölt felhasználó

Koszonom Edi a gyors vàlaszodat! Egyetèrtek mindennel amit irtàl, tudom azt is hogy nem azèrt irtad hogy kritizàlj, hanem segiteni. Ami a mi korosztàlyunknak magàtol èrtendo (èn 54 èves vagyok, 34 ève fozok), az a kezdoknek bizony nem. Amikor èn fèrjhez mentem semmit sem tudtam fozni (otthon a mama fozott), ès az olasz receptkonyvek ugy irnak mindent, hogy a kezdok legalàbb egy èvig csak a patkànyokat etetik a foztjukkel, a fèrjuk meg rendel egy pizzàt ès kozben szèpen mosolyog, de csak az elso hònapokban, igy aztàn a magunk kàràn kell megtanulnunk sok mindent. Ha az olasz anyòsunkat kèrdezzuk, akkor azt mondja: "Hogy kell fozni ezt? Hàt mint ahogyan mindig fozted!" (Ha eleinte nem is beszèlsz jòl olaszul, a kàromkodàsokat azt megtanulod pàr nap alatt, de itt becsukod lakattal a szàdat ès csak magadban kuldod el a fenèbe, hahahha!) Van egy Forumon egy rubrikàm vegetarianus e vegàn receptekkel, sokszor èn is termèszetesnek veszem hogy mindenki èrti amit irok, de legtobbszor ez nem igy van, mert nagyon sok fiatal van ezen a Forumon, akik csak most kezdenek fozni. Nagyon sok kritizàlàst kaptam a rètestèszta miatt, mert itt egyes helyeken nem is tudjàk hogy van egyàltalàn rètes, de amikor rèszletesebben leirtam, akkor azok is elkèszitettèk akik legduhosebben kritizàltak ès a dràga nagymamàm rètes receptjei most màr ismertek sok olasz megyèben. Ibòka nem tèvedett, amikor leirta a receptet, csak nem gondolt arra, hogy a kezdoknek nem olyan egyszeru. Szombaton megsutom, majd megirom hogy sikerult. Edi, mègegyszer koszonom! Szeretettel: Eve

mezimeli

Nagyon étvágygerjeszt?:) Miel?tt azonban hozzákezdenék, szeretném megkérdezni, hogy a többször áthajtogatás az 2, 3 hajtogatást jelent? Kell a tésztát kicsit pihentetni a hajtogatások között (20 perc esetleg)? Köszönöm el?re is a segítséget.mezimeli

Andus54

Ez a pogácsa nagyon guszta..Kedves GÖMBICICA!! olyan jó,hogy ezt leírta valaki mert bizony én is sok mindent dobtam ki mikor kezd? voltam..

Ibóka

Kedves Mindenki! Mivel évi "rendes" szabinkat töltjük (pancsolunk a 19-20 fokos Balcsiban) nem nagyon jutok géphez, ezért köszönöm az "önkéntes" válaszadóknak a "munkájukat" :) Való igaz, hogy aki gyakran süt-f?z, annak sok dolog annyira evidens, hogy le sem irja (só mennyiség, liszt mennyiség stb). Ezek tényleg olyan dolgok amiket a sütés közben utánakorrigál az ember, attól függ?en, hogy mi-milyen min?ség?. Én pl. ezért is haladok ilyen lassan a recepfeltöltésekkel, mert bár sokat f?zök, a mennyiségeket csak a legritkább esetben mérem le, úgyhogy a legtöbbnél fogalmam sincs, hogy mib?l mennyit használok :), gondolom ezzel más is van igy.... A pogihoz: ha kettévágjuk és egy kis vajat teszünk bele és egy kicsit megmikrózzuk... úgy sem rossz...:)

koszider

Kedves Ibóka! Megsütöttem, fele mennyiségben, mert az 1 kg-ot eszméletlen soknak gondoltam, de valószín?leg tévedtem, mert ez még forrón azonnal el fog fogyni. Kit?n? recept! Aki még nem csinálta, csupán annyit tanácsolok, hogy az áttört krumplit hagyja teljesen kih?lni, másképp ragacsos lesz és a világ lisztjét is el fogja nyelni. Az arányok tökéletesek, mindössze 2 kanál lisztet kellett beleszórnom dagasztás közben, hogy elváljon a tál falától. Ez a krumpli min?ségének függvénye, ezt tényleg nem lehet dekára megadni. Köszönöm: Koszider Ui.: Azoknak, akik ezt is szeretnék tudni: a fele tészta-mennyiségb?l 40 db pogácsa lett, 6,5 cm-es kiszúrót használva.

Ibóka

Kedves Koszider! Örülök, ha neked is izlik a pogi. A mennyiségben teljesen igazad van, az 1 kilóból már-már ipari mennyiség lesz, de nálunk nem is ez szokott gátat szabni annak, hogy annyiból készitsem el, hanem a keleszt?tálam nagysága :) Volt már, hogy megpróbálkoztam a teljes adaggal, de annak az lett a vége, hogy a tészta önálló életre kelt és "elhagyta a tálat" :)

csillanyu

Kedves Ibóka! Ma elkészítettem a pogácsát, nekem egy kicsit keménynek t?nt a t6észtája,így tettem hozzá egy kevés tejfölt. a sütési h?mérséklet és id? szerintem sok,180C' és kb 25perc. Egyébként nagyon finom lett. Köszönöm: Csilla

Ibóka

Bocs, a végét elfelejtettem: a sütési id?höz nem tudok mit mondani, ui. én évek óta igy sütöm (ezen a h?mérsékleten és ennyi ideig) és amint a képen látható nem szokott odaégni. Csak arra gondolhatok, hogy minden süt? más.

Ibóka

Kedves csillanyu! Mint minden recept, ez sem szentirás :) Természetesen a hozzávalók milyensége befolyásolhatja, hogy mib?l mennyit használsz. Ha "lisztesebb" a burgonya, akkor máshogy "áll" a tészta is össze, de szerintem egy jó háziasszony szeme azonnal kiszúrja az ilyesmit és korrigál :)

Törölt felhasználó

SOS valaki segítsen legyen szíves, hogy a 2 tojás megy a tésztába?? Plusz még egy a tetejéhez, vagy egy ide-egy oda???????? Épp csinálnám, és gondolom nem mindegy.. El?re is köszi!! üdv.

Törölt felhasználó

A tetejére plusz!Tehát 2 a tésztába!Én így értelmezem,mert azt írja az összes hozzávalót...

Törölt felhasználó

KÖSZIKÖSZIII:)

Ibóka

Igen, igen. A tetejére pluszba kell az a "kicsi",mert mondjuk egy egész felvert tojással végig lehetne kenni vagy tiz tepsit :) De igazad van, ez nem volt odairva :( Gondolom azóta "túl vagy" a sütésen és remélem minden sikerült ! :)

Törölt felhasználó

Finom lett, mindenkinek csak ajánlani tudom!! (Simán lekörözi a mi fincsi pékséges burg.poginkat!) A recept nagyon rendben, szuper volt dolgozni a tésztával, pikk-pakk megvoltam vele(kelesztés el?tt-után persze), KÖSZÖNET IBÓKA!! üdv!

Törölt felhasználó

Nahát, de jól néz ki ez a pogácsa! Elmentettem a kedvenceim közé, hétvégén megsütöm, remek alkalom lesz rá, hisz a menyem ötösre államvizsgázott... Szóval ünnepelni fogunk, Ibókám az asztalon ott lesz a pogácsád !!! :)

Törölt felhasználó

Még soha nem csináltam burgonyás pogácsát, és ezért fél adagot csináltam... kár volt! Fél pillanat alatt elfogyott, olyan fincsire sikerült. A lányaim folyton rájártak, aztán csak néhányat sikerült kimenekítenem a férjem számára... :) Én kiszaggatva kelesztettem, és ilyen jóra pogácsám még nem sikerült. Köszönöm, biztos, hogy többször is elkészítem majd, mert egyszer? és fincsi.

Ibóka

Mindig örülök ha valakinek sikerül egy olyan receptet "átadni" aminek hasznát is veszi :) F?leg, ha más is szintén "pogirajongó".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek