r
Nosalty Logó

Rántott sajt Katrintól

Katrin
Rántott sajt Katrintól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

449
Kalória
25.4g
Fehérje
32.2g
Szénhidrátok
23.7g
Zsír
58.2g
Víz
202g
Koleszterin
1.8g
Rost
2.6g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1346 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 449 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4809.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1542 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1109 mg
  • Nátrium
    1938 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    174.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    781 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 1346 kcal
  • 18% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 306 kcal

Elkészítés

  1. A sajtot nagyobb reszelőn lereszeljük egy műanyag tálba. Utána 2 db tojást feltörünk, majd rárakjuk a reszelt sajtokra, s utána rászórjuk a lisztet is. Villával jól összekeverjük, s berakjuk a hűtőbe 2 órára.
  2. Ha letelt a 2 óra, akkor kivesszük a hűtőből, s még egyszer jól átkeverjük villával. Kikészítünk egy lapostányért. Vizes kézzel gombócokat készítünk ezekből. Kb. 10 db lesz.
  3. Berakjuk a tányérba a gombócokat, majd laposra nyomjuk mind a 10 gombócot. Kikészítjük egy tányérba a zsemlemorzsát. Egyesével belerakjuk a lapos gombócokat, majd mindkét oldalát, meg a szélét is jól beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
  4. Közben felmelegítjük az étolajat, s megsütjük mindkét oldalukat. Egy tányért kikészítünk, amire rakjunk 3 rétegű konyhai papírtörlőt, s ezekre tegyük rá a megsült rántott sajtokat.
  5. Mivel van benne liszt és tojás is, így nem folyik ki a sajt sütés közben. Hozzá krumplit kínálhatunk sütve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 perc

További receptek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...