r
Nosalty Logó

Brownie süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Brownie süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3002 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 501 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    140.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3355.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    1756 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3002 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk a mikróban a csokival és az instant kávéval együtt. Időnként kivesszük, és átkavarjuk, hogy egyenletesen olvadjon a csoki, és ne égjen oda.
  2. Amíg a csoki kihűl, összekeverjük a tojást, a cukrot, a vaníliát és egy csipet sót. 3-4 percig folyamatosan keverjük, amíg ki nem fehéredik és kicsit besűrűsödik. Ettől a lépéstől lesz a teteje szép repedezett.
  3. A tojásos tésztához hozzáöntjük a csokit, és jól elkeverjük a kettőt.
  4. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaót.
  5. A lisztes keveréket is hozzáadjuk a csokis tésztához, és jól elkeverjük. A hűtőbe tesszük legalább 1 órára vagy addig, ameddig kanalazható állapotba nem kerül.
  6. A tésztát kanállal egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk (legalább 1 evőkanálnyi adag). Próbáljunk meg golyókat formálni és ne lapogassuk le, ettől lesz majd a belseje finom és krémes. Ha van nagy szemű tengeri só, akkor szórjuk meg a tetejét egy kicsit.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 9-10 percig. Sütőből kivéve még nagyon puha, úgyhogy szét fog esni, tehát inkább hagyjuk egy kicsit kihűlni, mielőtt megmozgatjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5598
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 01.

Receptkategóriák

Mit is akar az ember a hétvége folyamán? Sütit? Vagy browniet? Amikor lehetetlen dönteni, akkor jön ez a recept! Süti formájú brownie!  Az a baj ezzel a sütivel, hogy túlságosan jó, és eteti magát állandóan. A külseje finom ropogós, de ha jól csinálja az ember, a belseje finom és krémes marad, és olyan csokis, hogy csak na.  Ez az egy recept olyan 10-12 sütire jön ki, de javaslom a dupla adagot, mert pikk-pakk el fog fogyni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk