Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boszorkánypogácsa 3.

Boszorkánypogácsa 3.
Boszorkánypogácsa 3.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, mutatós süti. A gyermekeket remekül tudjuk foglalkoztatni az elkészítése során... IS!  :-)
A lisztet sajnos nem tudom megadni, mert még sosem mértem ki. Az eredeti ( Lajos Mari ) receptben is így szerepel.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral, a citrom levével, reszelt héjával és a 4 tojássárgával habosra keverjük, és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy éppen már ne ragadjon a massza a kezünkhöz.
  2. Diónyi nagyságú golyókat formálunk belőle, a felvert tojásfehérjébe, majd a dióba meghempergetjük őket. Az ujjunk hegyével kisebb mélyedést nyomunk a golyócskákba.
  3. Kipapírozott sütőlemezre tesszük őket, és előmelegített sütőbe tesszük. Szép aranybarnára sütjük.
  4. Még melegen, langyosan a mélyedésekbe lekvárt teszünk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 186
elküldve: 1
receptkönyvben: 390
elkészítve: 20/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

lekváros édes falatok, lekváros édes pogik, karácsonyi édesség

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nojaUSA
nojaUSA Sat, 2016-12-03 16:42

Tegnap este megcsinaltam. Tesztajat konnyu volt elkesziteni es konnyu volt vele dolgozni. Habban es dioban martogatas kicsit maceras volt, de megerte. Nagyon finom suti lett belole! Eleg szepen belenyomtam az ujjamat de suteskor igy is feljott es nem voltak benne nagyon melyedesek, de nem baj... az eredmeny igy is kituno volt. Ezt tobbszor el fogom kesziteni! Koszonom a receptet!

MakkMarcsi21
MakkMarcsi21 Wed, 2013-12-04 19:53

Sziasztok! Sajnos rám esteledett, így zacsiba tettem a tésztát és csak holnap fogom kisütni! Remélem nem csinálok evvel semmi rosszat!

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2013-12-04 22:01

Egész biztos nem! Finom lesz úgy is!
Igaz, még így nem készítettem, de nincs benne semmi olyan, amitől a hűtőben állás változtatna a későbbi állagán.

Üdv:-) Vici

MakkMarcsi21
MakkMarcsi21 Sun, 2013-12-08 11:35

Szia Vici.
Sajnos változtatott... azaz gondolom az éjszakai állástól, de nem puhult meg a sütikém..:( Szerintem " megégett a tésztám".. így mondják ha a linzer tésztát sokáig maceráljuk...:) Egyébként nagyon finom lett, eszegették is, de elmaradt az az igazi felfalás, ami a háziasszonyt boldoggá teszi! :)) Szóval, szerintem legközelebb gyorsan dolgozom majd a tésztával, és azonnal kisütöm. Karácsonyra újra megcsinálom.. Köszönöm még 1x a receptet. :)

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2013-12-09 12:17

Kedves Marcsi!

Igazán sajnálom, h nem úgy sikerült elsőre, ahogy szeretted volna, de annak nagyon örülök, hogy nem adod fel ezért, mert tényleg egy nagyon finom kis süti.
Igazság szerint nem kell különösen gyorsan sem dolgozni vele, ha arra gondolsz, hogy megolvad a vaj munka közben a tésztában.

Nagyon szívesen a receptet! Ha elkészíted, szerintem igazi finomság lesz Karácsonykor belőle!

Köszi a megjegyzésedet, tanultunk belőle, úgy nem készítjük! :)

Szép hetet Neked!
Üdv:-) Vici

Edi10
Edi10 / Edi10 Mon, 2012-02-20 17:46

Most lettem készen ezzel a finomsággal és nagyon elégedett vagyok! :) Annyira mutatós és finom is!! Holnap viszem az oviba, remélem ott is tetszeni fog! Azt lenne a kérdésem hogy addig hogyan tároljam? Tegyem valami fedeles dobozba vagy hagyhatom csak úgy a tálcán?

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2012-02-20 18:55

Szia!
Örülök, hogy ízlik! Szerintem hagyhatod szabadon, nem fog megkeményedni, mert a lekvár amúgy sem hagyja. Szerintem még másnap finomabb is! Valahogy összeérik addig jobban az íze.
És az ovikban még jó a gyerkőcök foga:-), meg az óvónéniknek is :-)))
Jó étvágyat majd hozzá!
Üdv: Vici

Katoca
Katoca Mon, 2011-10-17 15:43

Kedves Vici!
A tojásfehérjét csak felverem, se cukor se semmi nem kerül bele, és úgy hempergetem meg benne a golyócskákat?
Valamint meg szeretném kérdezni, hogy megnőnek a kis pogik? Milyen messze tegyem őket a tepsiben egymástól?
Előre is nagyon köszönöm!
Kata

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2011-10-17 15:53

Szia Kata!
Igen,semmit nem kell a fehérjébe tenni, csak azért hempergetjük, hogy jól rátapadjon a dió.
Igen, megnőnek, de csak kicsit. Kb. 2-3 cm-re ha teszed őket egymástól, az elég lesz.
Jó sütkérezést kívánok Neked!
Üdv.: Vici

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Tue, 2011-07-05 08:15

Szia Vici! Igen, nagyon fincsi lett és igazán mutatós sütike ez. :):) Receptet azonnal elmentettem, és biztosan többször el fogom készíteni! Szép napot Neked! Üdv.: Pindurka :)

kivike
kivike Mon, 2011-07-04 21:12

Több citrommal meg pikánsabb lesz :) Egyszer véletlenül többet tettem bele, mint amennyit a recept ír, és nem rontotta el, sőt... Azóta is így csinálom.

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Mon, 2011-07-04 16:11

Elhatároztam, hogy ma nem sütök. Nem, ma tényleg nem......!! Aztán megláttam ezt a fotót, naná, hogy megnyitottam, megnéztem a receptet. És már be is villant a gyönyörű piros saját készítésű ribizli lekvárom /idei, az első saját készítésűm:)/ és a Kedves anyukájának csodálatos kajszi dzsemje....és akkor már nem volt visszaút.... Az első tepsivel már kisült, a másodikat most tettem be a sütőbe. ;) Köszönöm a receptet! :)

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2011-07-04 21:13

Szia Pindurka81! Örülök, hogy rögtön ki is próbáltad a receptet, biztos finom is lett. Igen, ezzel a sütivel jó sok elismerést lehet egyszerre beseperni, mert nem elég maga a tészta, de aztán jöhetnek a saját készítésű lekvárjainkért is.........:-))) Üdvözöllek és további kellemes sütögetést kívánok Neked! Vici

csilona
csilona Mon, 2011-07-04 16:09

Hurrá! A két unokámmal megsütjük,biztosan jó elfoglaltság lesz! Alig várom,hogy hozzá fogjunk.
Köszi a receptet.

juditmama
juditmama Mon, 2011-07-04 14:23

Igeeen! Egy éve találtam rá erre a receptre, azóta nagy sikereket aratok vele. Kicsik és nagyok egyaránt szeretik. Én annyit módositottam a recepten, hogy egy citrom héját is belereszelem a tésztájá ba. Lehet mandulapehelybe is hempergetni, úgy is nagyon finom. Dióval, mandulával felváltva készitem és többféle lekvárral. Csudaszép és nagyon finom!

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2011-07-04 21:05

Kedves Juditmama! Örülök a sikereidnek, és tényleg ez a süti mindig biztos siker!!!! Valóban, én is a citrom héját is bele szoktam reszelni, csak elfeljtettem! A mandulapelyhet pedig feltétlen ki fogom próbálni, köszi az ötletet! Csak, hogy tovább fokozzuk az ízhatásokat...... :-))) Üdv. Vici

585
vaj 250 g
cukor 200 g
citrom 0.5 db
tojás 4 db
dió 150 g
finomliszt 400 g
lekvár/ dzsem 20 dkg