Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai tészta 4. (Knorr rafinériával)

Bolognai tészta 4. (Knorr rafinériával)
Bolognai tészta 4. (Knorr rafinériával)
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Knorr oldalán találtam. Annyira finom volt, hogy egymás után kétszer is ezt készítettem ebédre.

Most már így készítem a receptet, Knorr rafinéria nélkül: http://florakonyha.blogspot.hu/2011/07/csoben-sult-bolognai-penne.html

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Most már nem rafinériával csinálom, hanem anélkül. Semmivel sem nehezebb, de mellőzi az adalékanyagokat. A víz és a rafinéria helyett 25 dkg paradicsompürével öntöm fel a húst, és 1 kávéskanál oregánóval meg bazsalikommal ízesítem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük.
  2. A hagymát apró szeletekre vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk.
  3. A hagymához hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a rafinériát, 3 dl hideg vízzel felöntjük, és kevergetve felforraljuk.
  5. 10 perc alatt kis lángon készre főzzük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett főtt tésztát.
  6. A sajtot lereszeljük, és egy külön tálban összekeverjük a tejföllel és a tojással.
  7. A húsos tésztát jénai tálba simítjuk, és felöntjük a tojásos keverékkel.
  8. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 717
elküldve: 10
receptkönyvben: 242
elkészítve: 15/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nrzsuzsa
nrzsuzsa Tue, 2013-05-28 11:47

Soha sem fogom megérteni, hogy miért kell a sok mű sz..... bele tenni a kajába, ha már úgy is minden fűszer és hozzávaló benne van!! Hogy a házilag készített kaja is tele legyen E-kel, és tartosító, állagjavító,ízfokozó,szinezék stb.stb.-vel!!??? Nem utolsósorban ezzel még drágább is lesz a kaja!!! Szerintem ezeket csak a FŐZNI NEM TUDÓK használják, mert nem bíznak a saját főzni tudásukban!!!
Bocs, elnézést a kötözködő megjegyzésemért.........de ez a véleményem, persze ellenvéleményt elfogadok/olvasok! :-((((

Flóra
Flóra / Flóra Sat, 2013-06-01 18:24

Szerintem azok csinálják, akik bátortalanok... Kb. 3 éve töltöttem fel a receptet, akkor még nem voltam túl magabiztos a konyhában. Ha az ajánlót elolvasod, láthatod, hogy már én sem így készítem.:)
Valóban igazad van, az ilyen elkészített porok nem jók, időben és pénzben sem kevesebb, mintha sima receptet használnánk.

shinystar13
haggis / shinystar13 Tue, 2013-05-28 14:00

Még a főzni tudóknak is jól jön néha a kiskapu. Mikor egész napos munka után haza esek, akkor nincs kedvem aprítani, mosogatni stb. Szabadnapokon biztos, hogy megadom a módját a főzésnek.

nrzsuzsa
nrzsuzsa Tue, 2013-05-28 18:31

Értem amit mondasz, vagy is mégsem!!! Hol itt a kiskapu, az idő és munka megspórolása, HA MINDENT BELERAKTÁL, minek bele a knorr cucc??? Vele hamarabb megfő??? Akkor nem kérdezném, ha a zacskót összekevered vizzel, felforralod és már eheted is!!! ITT NEM ERRŐL VAN SZÓ!!! Olvasd el, hogy mik vannak a zacskóra írva, azokat mind beleteszed a jó kis házi kajába, na de minek??? Hagyom magam meggyőzni................., nem kötözködni akarod, csak érdekel a MIÉRT!!! Bár ezt már írtam!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-02-03 20:32

Kedves Flóra!
Nagyon jó kis recept, el fogom készíteni, azért KÜLÖN DÍCSÉRET, hogy leírtad a sütési instrukciót!!!
üdv. Klarissz

504
penne 20 dkg
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
darált sertéshús 20 dkg
tejföl 150 g
tojás 2 db
sajt 5 dkg
bolognai alap 1 tasak
víz 3 dl