r
Nosalty Logó

Bolognai tészta 4. (Knorr rafinériával)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Bolognai tészta 4. (Knorr rafinériával)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2006.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    1414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8026.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1319 mg
  • Nátrium
    5656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 2023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük.
  2. A hagymát apró szeletekre vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk.
  3. A hagymához hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a rafinériát, 3 dl hideg vízzel felöntjük, és kevergetve felforraljuk.
  5. 10 perc alatt kis lángon készre főzzük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett főtt tésztát.
  6. A sajtot lereszeljük, és egy külön tálban összekeverjük a tejföllel és a tojással.
  7. A húsos tésztát jénai tálba simítjuk, és felöntjük a tojásos keverékkel.
  8. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 25196
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 03.

Ajánló

Most már nem rafinériával csinálom, hanem anélkül. Semmivel sem nehezebb, de mellőzi az adalékanyagokat. A víz és a rafinéria helyett 25 dkg paradicsompürével öntöm fel a húst, és 1 kávéskanál oregánóval meg bazsalikommal ízesítem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a Knorr oldalán találtam. Annyira finom volt, hogy egymás után kétszer is ezt készítettem ebédre. Most már így készítem a receptet, Knorr rafinéria nélkül: http://florakonyha.blogspot.hu/2011/07/csoben-sult-bolognai-penne.html

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...