r
Nosalty Logó

Bolognai tészta 4. (Knorr rafinériával)

Flóra
Bolognai tészta 4. (Knorr rafinériával)
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

506
Kalória
24.7g
Fehérje
47g
Szénhidrát
23.6g
Zsír
184g
Víz
159g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2006.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    1414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8026.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1319 mg
  • Nátrium
    5656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    188.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    735.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 2023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük.
  2. A hagymát apró szeletekre vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk.
  3. A hagymához hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a rafinériát, 3 dl hideg vízzel felöntjük, és kevergetve felforraljuk.
  5. 10 perc alatt kis lángon készre főzzük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett főtt tésztát.
  6. A sajtot lereszeljük, és egy külön tálban összekeverjük a tejföllel és a tojással.
  7. A húsos tésztát jénai tálba simítjuk, és felöntjük a tojásos keverékkel.
  8. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a receptet a Knorr oldalán találtam. Annyira finom volt, hogy egymás után kétszer is ezt készítettem ebédre. Most már így készítem a receptet, Knorr rafinéria nélkül: http://florakonyha.blogspot.hu/2011/07/csoben-sult-bolognai-penne.html

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek