r
Nosalty Logó

Bögrés csokikrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Bögrés csokikrém
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 786 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1571 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 375 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 786 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    135.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 1571 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 375 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt 1-1,5 percig főzzük, majd levéve a lángról, beletesszük a darabokra tört csokit.
  2. Belekeverjük a tojássárgákat alaposan, ízesítjük, és beletesszük a vajat.
  3. Bögrékbe öntjük, és 30-40 percre a hűtőbe tesszük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 26829
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Ajánló

Én tejszínhabot tettem a tetejére.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bögrés csokikrém
Becsei Ágnes 100 recept

Jamie Olivertől láttam a TV Paprikán.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Mesés, mennyei, köszönöm..-)) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Becsei Ágnes

Ugye milyen fini? :)

Farkasbarack

Nyers tojás... nyáron nem tudok nem rettegni ett?l. :-/

Becsei Ágnes

A tojássárgájától nem kell tartani, mert h?kezelt, hisz a forró csokis tejszínbe keverjük bele. :) Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Nem tudok rájönni, hogy ha a tejszínbe belekeverem a csokoládét, hogy tud ilyen fehér maradni, mint a képen ???

Becsei Ágnes

Szia! Az a tetején lév? fehér tejszínhab... :) Az alatta lév? csokis a szélein látszik kissé, és az csoki szín?! :) Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Isteni, egymás után háromszor csináltam, mert állandóan elfogyott. A hütöben nem gy?ztem cserélni.

Becsei Ágnes

Szia! Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! Mi annyira nem vagyunk oda az étcsokiért, így kipróbáltam egyszer tejcsokival, de nem lett az igazi. Az íze még csak-csak, de az állaga egyáltalán nem volt megfelel?. Valószín?leg az étcsoki kakaótartalma is rásegít, hogy a h?t?ben az állaga elérje a kívánt eredményt. Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Kedves Ági! Nagyon finomnak igérkezik ez a recepted, sok hozzészóló dicséri. Nekem csak egy kifogásom van: hogy a tojássárgákat nyersen kell bekeverni. Id?s háziasszony vagyok, szeretek sütni-f?zni, sokan kérik receptjeim, de én legalább 20 éve nem készitek semmit nyers tojással. Próbáltad a felhasználás el?tt a tojást elkeverni g?z felett? Én majd igy fogom elkésziteni, remélem, nem fogja elrontani. Eddig bármit készitettem a nosalty receptek közül, minden remek volt. Nem rosszindulatból szóltam hozzá.. További jó sütést-f?zést Neked és mindenkinek, kellemes napot! Zsuzsanna

Becsei Ágnes

Kedves Zsuzsanna! Nem veszem rossz néven az észrevételeket, sokan szkeptikusak a nyers tojássárga miatt ebben a receptben; de én csak magamat tudom ismételni. :) Mivel a felf?zött forró csokis tejszínbe keverjük bele, így h?kezelésnek van kitéve a tojássárgája, tehát már nem is nyers. ;-) Nem próbáltam másképp, mert ez így, ahogy a Storyhoz is írtam Jamie Oliver receptje, ? az egyik, akinek a receptjében megbízom. A g?z fölött elkeverni a tojássárgáját szerintem nem jó ötlet, bár ez az én saját véleményem, aztán úgy is úgy csinálod, ahogy te szeretnéd. :) De ha belegondolsz, a tojássárgája kissé "megf?", keményedik g?z fölött, hiszen olyan mintha kicsit megf?znéd. Azért kell nyersen belekeverni a csokis tejszínbe, mert ez egy krém, ha amúgy raknád bele, akkor csomósan lenne benne a tojás, és nem s?r?síti be a krémet. DE, ez az én véleményem! ;-) Szép estét! Üdv: Ági

Farkas Katalin

A tojásnál leginkább a salmonellától félünk. De tudni kell, hogy a salmonella 60 celsius-fokon, 3 perc alatt elpusztul. Márpedig a felf?zött tejszín 3 perc alatt nem h?l ki 60 fok alá. Lehet készíteni nyugodtan, ezt a finom krémet, amit én rummal ízesítek!

Becsei Ágnes

Köszönöm a hozzászólásodat Kati! ;-) Igen, isteni ez a krém! :) Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Kedves Ági! Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy f?z?- vagy habtejszínt kell használni? Válaszodat el?re is köszönöm! Üdv, Szepii

Becsei Ágnes

Szia! Már javítottam a receptet, habtejszín való bele! :) Üdv: Ági

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek