Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés csokikrém

Bögrés csokikrém
Bögrés csokikrém
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie Olivertől láttam a TV Paprikán.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én tejszínhabot tettem a tetejére.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt 1-1,5 percig főzzük, majd levéve a lángról, beletesszük a darabokra tört csokit.
  2. Belekeverjük a tojássárgákat alaposan, ízesítjük, és beletesszük a vajat.
  3. Bögrékbe öntjük, és 30-40 percre a hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 329
elküldve: 18
receptkönyvben: 893
elkészítve: 17/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis csésze, tejszínes csokikrém, konyakos csokikrém, narancsos-tejszínes csokoládékrém

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szepii
Szepii Wed, 2013-10-02 18:35

Kedves Ági!
Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy főző- vagy habtejszínt kell használni?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv, Szepii

Farkas Katalin
Farkas Katalin Sat, 2012-08-25 10:50

A tojásnál leginkább a salmonellától félünk. De tudni kell, hogy a salmonella 60 celsius-fokon, 3 perc alatt elpusztul. Márpedig a felfőzött tejszín 3 perc alatt nem hűl ki 60 fok alá. Lehet készíteni nyugodtan, ezt a finom krémet, amit én rummal ízesítek!

Andrasimari
Andrasimari Fri, 2012-08-24 18:43

Kedves Ági! Nagyon finomnak igérkezik ez a recepted, sok hozzészóló dicséri. Nekem csak egy kifogásom van: hogy a tojássárgákat nyersen kell bekeverni. Idős háziasszony vagyok, szeretek sütni-főzni, sokan kérik receptjeim, de én legalább 20 éve nem készitek semmit nyers tojással. Próbáltad a felhasználás előtt a tojást elkeverni gőz felett? Én majd igy fogom elkésziteni, remélem, nem fogja elrontani.
Eddig bármit készitettem a nosalty receptek közül, minden remek volt.
Nem rosszindulatból szóltam hozzá..
További jó sütést-főzést Neked és mindenkinek, kellemes napot!
Zsuzsanna

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Fri, 2012-08-24 22:16

Kedves Zsuzsanna!

Nem veszem rossz néven az észrevételeket, sokan szkeptikusak a nyers tojássárga miatt ebben a receptben; de én csak magamat tudom ismételni. :) Mivel a felfőzött forró csokis tejszínbe keverjük bele, így hőkezelésnek van kitéve a tojássárgája, tehát már nem is nyers. ;-) Nem próbáltam másképp, mert ez így, ahogy a Storyhoz is írtam Jamie Oliver receptje, ő az egyik, akinek a receptjében megbízom. A gőz fölött elkeverni a tojássárgáját szerintem nem jó ötlet, bár ez az én saját véleményem, aztán úgy is úgy csinálod, ahogy te szeretnéd. :) De ha belegondolsz, a tojássárgája kissé "megfő", keményedik gőz fölött, hiszen olyan mintha kicsit megfőznéd. Azért kell nyersen belekeverni a csokis tejszínbe, mert ez egy krém, ha amúgy raknád bele, akkor csomósan lenne benne a tojás, és nem sűrűsíti be a krémet. DE, ez az én véleményem! ;-)
Szép estét!
Üdv: Ági

kispircsi
kispircsi Fri, 2012-08-24 12:29

Isteni, egymás után háromszor csináltam, mert állandóan elfogyott. A hütöben nem győztem cserélni.

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Fri, 2012-08-24 14:51

Szia! Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! Mi annyira nem vagyunk oda az étcsokiért, így kipróbáltam egyszer tejcsokival, de nem lett az igazi. Az íze még csak-csak, de az állaga egyáltalán nem volt megfelelő. Valószínűleg az étcsoki kakaótartalma is rásegít, hogy a hűtőben az állaga elérje a kívánt eredményt. Üdv: Ági

Blasius
Vadhagyma / Blasius Mon, 2012-07-16 20:36

Nem tudok rájönni, hogy ha a tejszínbe belekeverem a csokoládét, hogy tud ilyen fehér maradni, mint a képen ???

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Mon, 2012-07-16 22:14

Szia! Az a tetején lévő fehér tejszínhab... :) Az alatta lévő csokis a szélein látszik kissé, és az csoki színű! :) Üdv: Ági

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Fri, 2012-07-13 10:56

A tojássárgájától nem kell tartani, mert hőkezelt, hisz a forró csokis tejszínbe keverjük bele. :) Üdv: Ági

786
habtejszín 250 ml
étcsokoládé 10 dkg
tojássárgája 2 db
brandy 10 ml
vaj 2 dkg