Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzaszörp Fehér Lászlónétól

Bodzaszörp Fehér Lászlónétól
Bodzaszörp Fehér Lászlónétól
180 perc / előkészület: 60 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt az első recept amit próbáltam 3 éve, de nem cserélném le. Mindenkinek nagyon ízlik, és egész télen eláll. 

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minél rövidebb szárral a virágokat egy nagy edénybe tesszük majd felöntjük a vízzel. A citromsav felét kevés langyos vízbe feloldjuk és hozzáöntjük. A citromot vékony szeletekre vágjuk, óvatosan összekeverjük. Tányérral vagy fedővel a virágokat víz alá nyomjuk. 2-3 napig ázni hagyjuk, néha kevergetjük.
  2. Másnap az egészet átszűrjük. A végén célszerű az egészet papír filteren átönteni. Hozzáadjuk a cukrot, és feltesszük főni, időnként kevergetjük. Ha enyhén forr, beletesszük a citromsav másik felét. Addig hagyjuk forrni, míg teljesen ki nem tisztul és el nem tűnik a hab.
  3. Ha mindent jól csináltunk, szép, tiszta és illatos szörpöt kapunk. A forró szörpöt meleg üvegekbe adagoljuk, ezzel elkerülve az üveg szétrepedését. Ezután az üvegeket száraz dunsztba tesszük.
  4. Ebből az adagból 10 liter szörp lesz.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 736
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fehér Lászlóné

Mióta szakács: 2016.05.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: ital
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szörp bodzából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2330
bodzavirág 90 db
víz 6 l
citrom 3 db
cukor 6 kg
citromsav 180 g