Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzahűsítő

Bodzahűsítő
Bodzahűsítő
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több próbálkozás után is rákényszerültem, hogy mindig elajándékozzam a bodzaitalunkat, ugyanis tele vagyunk allergiás kiütésekkel, vagy gyomorproblémák akadályoztak fogyasztásában. Már-már kezdtem arra is gondolni, hogy talán a bodzavirág lenne az igazi oka, és ezt slussz-passz el kell fogadni, a mi családunk nem tudja ezt fogyasztani... Hála Istennek, mégiscsak létezik olyan is, ami számunkra megfelelő (és az ecet sem probléma, mert ilyennel is találkoztam.) Sosem tároltam 3-4 napnál tovább.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Ha lehetőségünk van, forrásvízből is nagyon finom, de aki nem bízik az ivóvízben, így asztali vizet vásárolt és abból készítette el. Jómagam néha ásványvízzel (szódavízzel) is fogyasztom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromot kifacsarjuk (nem muszáj, lehet csak szeletelve is beletenni), eltávolítjuk a magvakat, összekavarjuk az ecettel, cukorral, s utoljára belenyomkodjuk a bodzavirágokat is.
  2. Állni hagyjuk 48 órát, 1-2× felkavarjuk, de nem muszáj.
  3. Leszűrjük és üvegekbe-palackokba osztva, hűtőben tároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 10 586
elküldve: 5
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Yve

Mióta szakács: 2011.04.19.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
fogás: ital
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bodzaital, citromos bodzaital, bodzás hűsítő

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

198
víz 5 l
cukor 500 g
ecet 50 ml
citrom 1 db
bodzavirág 8 db