Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmalekvár diétásan

Birsalmalekvár diétásan
Birsalmalekvár diétásan
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátom kertjében az öreg birsalmafán gazdag termés volt az idén. Hogy ne vesszen kárba, elhoztam tőle egy szatyornyi almát. Készült belőle ez a finom fűszeres, illatos lekvár is.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és minden oda nem illő dolgot is. Az almahúst kisebb kockákra vágjuk.
  2. Feltesszük annyi vízzel, ami éppen ellepi, valamint az édesítővel főni. Kb. fél órát vesz igénybe, hogy megpuhuljon.
  3. Ha már puha, hozzáadjuk a fűszereket és egy citrom kicsavart levét lereszelt héját. Botmixerrel összetörjük, és főzzük még 10 percig, míg sűrűsödni kezd.
  4. Sterilizált üvegekbe rakjuk, lezárjuk. Kihűlést követően sötét hűvös helyre tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 962
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

birslekvár, fűszeres lekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

30
birs 1 kg
erythritol 50 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
gyömbér 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
kardamom 1 teáskanál
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
víz 4 dl