Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Berlini mogyorós süti

Berlini mogyorós süti
Berlini mogyorós süti
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Visszatértem! :) Durham-ban kitört a tavaszi szünet, én pedig gyönyörű skót kitérő után érkeztem Oxfordba. Tavalyi családomnál töltöttem elsőként néhány napot, kedves második számú tanulókonyhám társaságában :) Egy napos vasárnap délután vendéglátó apukám ötlete volt a spontán süti, recept a berlini anyuka gyűjteményéből került, én meg nyilván rögtön ugrottam, vállalkozva az elkészítésre. Mikor elkészült, a kertben piknikezve kávé mellett eszegettük (Jann rögtön betolta a negyedét), s megtudtam, hogy egy berlini nagymama százéves receptjéről van szó.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Eredetileg 25 dkg cukor kellett bele, de az unokák ízlése már mást diktál. Én főleg diót használtam, az akadt, de mogyoró az alap.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot krémesre keverjük a vajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat meg a citromhéjat is.
  2. A lisztet összekeverjük a darált mogyoróval és a sütőporral.
  3. Összemixeljük a két részt, majd kivajazott vagy kibélelt tepsibe vagy tortaformába öntjük a tésztát.
  4. Mehet a sütőbe, a végén tűpróba, esetleg porcukor a tetejére, finom kávé mellé!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x36 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 241
elküldve: 4
receptkönyvben: 272
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

német mogyorótorta, német diós sütemény, berlini diós-mogyorós sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kephera
Kephera Wed, 2011-04-13 13:55

Terhességi diabéteszem van, ezért nagyon hálás vagyok ezért a receptért. Könnyen diabetikussá tudtam formálni (nyírfacukrot használtam, és tönkölylisztet), és több napra biztosította az "édességadagomat".:) Biztos, hogy még sokszor meg fogom sütni a későbbiekben is!

szépróza
szépróza / szépróza Wed, 2011-04-06 19:20

Kedves Durcsó,

ezt biztos kipróbálom - bár talán felezve az adagot ;-)
szerinted mákkal is működne?

Köszi a receptet!

durcs
Durcsó / durcs Thu, 2011-04-07 00:14

Kedves Róza, ez nem rossz ötlet, szerintem működne darált mákkal is, igen! :) Sok sikert, majd számolj be, milyen lett! Üdv, Durcsó

szépróza
szépróza / szépróza Thu, 2011-04-07 08:43

Kedves Durcsó,

a barátom első körben ragaszkodik a mandula-dió-mogyoró "párosításhoz" (meg persze engem is érdekel...) Holnapra tervezem, utána nyomatom a mákosat vmikor.

Köszi a gyors választ!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2011-04-06 19:03

Jaj de jó! Újra itt is hallunk Téged!:)))) Üdvözlet a "családnak" Oxfordban! Nagyon finom lehet ez a kis békebeli süti! Az a skóciai körút, hallod, az nem semmi, gyönyörűek voltak a fotók! sok szeretettel puszilunk: Mrs Smith és a többi Smith is :)))

durcs
Durcsó / durcs Thu, 2011-04-07 00:13

Hahó! Átadom majd az üdvözletet - valami finom húsvéti kaláccsal, mert csak nagycsütörtökön megyek vissza, most épp itthon! :) Nagy meglepi volt az egész családnak! Rettentően élvezem! Nektek is sok puszi, mindenkinek! Borcsa

452
vaj 100 g
cukor 160 g
tojás 6 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
finomliszt 50 g
sütőpor 0.5 csomag
törökmogyoró 250 g
vaj 1 ek