Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bécsi túrós palacsinta

Bécsi túrós palacsinta
Bécsi túrós palacsinta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó bableves után tálaltam ezt a palacsintát. Mindenkinek ízlett, mert nem volt nagyon édes. A palacsinta tészta receptjét azért nem írtam le, mert én soha nem mérem, hogy miből mennyit teszek bele, 1 kg lisztből csinálom, és ahhoz keverek annyi mindent, hogy pont jó tésztát kapjak. Én nem szeretem a mazsolát így, el tudom képzelni, ezt a palacsintát akár meggyel is. Mikor kivesszük a sütőből, akkor nem kell kétségbe esni, hogy az öntet még folyik, mert ha hagyjuk pihenni, akkor felszívja!

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintát mindenki a saját maga módján elkészíti.
     
  2. A töltelékhez a mazsolát forró vízben leáztatjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A margarint habosra keverjük a cukorral, a tojássárgákkal. Hozzáadjuk az áttört túrót és a citrom héját, majd a mazsolát és a rumot. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
  4. A palacsintákat megkenjük a túrós krémmel, majd félbevágjuk és a kivajazott sütőedényben szorosan egymás mellé helyezzük.
  5. Az öntethez habosra keverjük a tojást a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tejet is. A palacsinták tetejére locsoljuk, (én még kevés margarint kockáztam a tetejére) és a forró sütőbe aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt.
  6. Ha kész 5 percig pihentetjük, majd ízlés szerint porcukrozzuk és a sütőedényben tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 42
össznézettség: 138 112
elküldve: 21
receptkönyvben: 1 037
elkészítve: 39/49
Facebookon megjelent: 2

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós-mazsolás rakott palacsinta, duplán sült túrós-mazsolás palacsinta

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-05-13 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nette
Nette Tue, 2015-05-12 20:21

Szia!
Én csak a tésztába öntöttem egy kevés olajat de így is nagyon finom lett. Köszönöm a receptet! Üdv.

tandrea
Boni / tandrea Sat, 2014-05-24 12:31

Most sült meg, azonnal meg is kóstoltam. :) Nagyon finom lett! Többször el fogom készíteni. :)

b.suzy
b.suzy Fri, 2011-10-28 14:15

Köszi a gyors választ. Elkészítettem, betettem a hütőbe , hogy vacsira frissen süssem meg. Nem hagytam ki az öntetet. Már alig várom , hogy megkostolja a család.

b.suzy
b.suzy Thu, 2011-10-27 15:41

Ha sima túróból csinálok vaniliáscukor segítségével túrókrémet , az is jó???

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Fri, 2011-10-28 09:11

Persze, hogy abból is jó lesz, csak akkor egy egszerű túrókrémes palacsintát fogsz kapni! Akkor legalább az öntetett ne hagyd ki róla!
Üdv.: Adri

ste81
ste81 Wed, 2011-02-02 23:02

Szia!
Megcsinéltam és nagyon finom lett, a férjemnek is ízlett. Azt az egyet nem tudtam kitalálni, hogy a töltelékben miért szerepel 1 dl étolaj.

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Thu, 2011-02-03 08:20

Szia!

Én mindig így csinálom a túrós tölteléket a palacsintához, még ha meg sem sütőm. Lehet helyette vajat vagy margarint tenni is bele, de azt én nem szeretem, mert mind a kettő íze érződik. Az olajtól meg szép fényt kap a túró!
Üdv.: Adri

861
krémtúró 50 dkg
tojás 3 db
cukor 10 dkg
margarin 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
rum 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 1 dl
1 csipet
mazsola 10 dkg
margarin 1 ek
tojás 2 db
tej 2 dl
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag