Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Batáta gnocchi

Batáta gnocchi
Batáta gnocchi
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik főzős műsorban látottak alapján kedvet kaptam a gnocchi elkészítéséhez. Még sosem csináltam, elsőre egész jó lett. Nekem édesburgonyával kifejezetten ízlik.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lila édesburgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és puhára főzzük, majd krumplinyomóval összetörjük.
  2. Ha kihűlt a batáta, a liszttel és a tojással tésztát gyúrunk belőle.
  3. Csíkokat vágunk a tésztából, kezünkkel meghengereljük, és gnocchi formákat darabolunk belőle, a tetejüket villával mintázzuk.
  4. Lobogó vízben kb. 5 perc alatt (míg fel nem jönnek a víz tetejére) megfőzzük a gnocchikat.
  5. Paradicsomos, spenótos-fokhagymás vagy vajas szósszal tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 805
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Timejja9

Mióta szakács: 2013.10.24.
32 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

lila gnocchi, lila burgonyás gnocchi, gnocchi másképp, lila édesburgonyás gnocchi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

211
édesburgonya 500 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 200 g
himalája só 0 ízlés szerint
tojás 1 db